8.10.2014 13:42

Προβλήματα από την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα αδέσποτων σκύλων

Ανάστατοι οι κάτοικοι της περιοχής Μονολιάς και Αγ. Γιάννη Καλλιμασιάς εξ αιτίας των αδέσποτων σκύλων. Έχοντας οργανωθεί σε αγέλη κυριαρχούν στους παραλιακούς αυτούς οικισμούς. Βρωμοκοπούν τις παρυφές των δρόμων με τα λερώματά τους, ενώ σε συγκεκριμένο χώρο όπου συνήθως μεταφέρουν τη λεία τους(σακούλες, χαρτιά, παντόφλες κ.ά) δημιουργείται σκουπιδότοπος, ο οποίος εξαπλώνεται και στο γειτονικό δρόμο.
Μέχρι τώρα, από ό,τι είναι γνωστό, έφαγαν γάτα με τα μικρά της (Κ. Μακρίδης),εξαφάνισαν γάτες στον ποταμό του Καλάμου δίπλα στο λιμανάκι του Αγ. Γιάννη. Τα πτώματά τους χωσμένα σε βάθος μισού μέτρου τα ξεθάβουν και βρωμοκοπά ο τόπος (Θαν. Συράκης), έφαγαν γύρω στις δέκα κότες (Διον. Μελαχροινούδης και Γιωργ. Κρεατσούλας), σκότωσαν ένα κουνέλι και μικρό γατάκι που έθρεφαν μικρά παιδιά, τρώγοντας και 10 κότες (Διον. Μελαχροινούδης και Γιωργ. Κρεατσούλας).
Τα μικρά παιδιά αφού στερήθηκαν το ανέμελο παιχνίδι τους στην περιοχή, κινδυνεύουν από αρρώστια ακόμη και στον περιφραγμένο χώρο τους σπιτιού, τον οποίο διαφεντεύουν οι σκύλοι τις μικρές ώρες γαυγίζοντας και λερώνοντας με την ησυχία τους. 
Κάτοικος της Μονολιάς διέκοψε το καθημερινό άναμμα του καντηλιού στον Αγ. Γιάννη και αναγκάζεται να έρχεται όποτε υπάρχει διαθέσιμο αυτοκίνητο.
Τα παράπονα των πελατών τους δέχτηκαν ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, για τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία τους μαζί με τα μικρά τους παιδιά τη μέρα και το περπάτημα στη νύκτα, όπως και την αηδία τους για τα περιττώματά τους στην άμμο της παραλίας .
Πανεπιστημιακού επιπέδου προσωπικότητες, που είχα την ευκαιρία να ξεναγήσω, μου είπαν ότι η μαγεία του ανόθευτου τοπίου σας καταστρέφεται μεταξύ των άλλων και από την ανεξέλεκτη δραστηριότητα των σκύλων σας (Ποιήτρια LanLan, Guest professor of Huanghe College και Francesca de Angelis Ege University).
Οι μέχρι τώρα εκκλήσεις μας και η σχετική εκπομπή τηλεοσταθμού δεν απέδωσαν και για τούτο γίνεται αυτή η προειδοποίηση μέσω του τύπου. Σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, θα ακολουθήσει η συλλογή υπογραφών, όπως έχει προταθεί από τους κατοίκους, και προληπτική μήνυση «κατά παντός υπευθύνου» σε περίπτωση απευκταίου (τραυματισμός ελαφρός ή μοιραίος από δάγκωμα ή αρρώστια όπως λύσσα, λεϊσμανίαση και εχινόκοκκος , καθώς και για διαφυγόντα ή  προσδοκώμενα κέρδη εκ μέρους των επιχειρηματιών, ζημιουμένων από το παραπάνω πρόβλημα, απότοκου της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας των αδέσποτων σκύλων.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ