15.10.2014 15:13

Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μ’ αυτό μου φέρνει τρόμο!

Η δημοφιλής αμερικανική σειρά «Walking Dead» επανέρχεται δυναμικά και στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Σάβανα που στο πέρασμα του χρόνου το χώμα έλιωσε τα πολιτικά συστατικά τους και απόμειναν κλωστές, σε μια ύστατη προσπάθεια να συσταθούν εκ νέου σε... σάβανα, εμφανίζονται μπροστά μας.
Απόδημοι του σοσιαλισμού του τύπου: «λεφτά υπάρχουν», φανατικοί υπερασπιστές του άκρατου δόγματος: «δώσε και μένα μπάρμπα», αναζητούν και πάλι να αναστήσουν το πεθαμένο πολιτικό τους στίγμα. Που ώρα για προβληματισμός...
Για φανταστείτε το λίγο. Δεν είναι μόνο ο Πετσάλνικος που δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συνέβη σε τούτο τον τόπο εξαιτίας μιας κάποιας πρόσκλησης που απεύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010... Είναι και άλλοι.
Περίπου 4.000 μέλη του πρώην ΠΑΣΟΚ, μας πληροφορούν τα αθηναϊκά μέσα, ζητούν επιστροφή του Γιώργου στο πολιτικό στερέωμα θεωρώντας ότι είναι η μόνη ελπίδα!
Κι αν αυτό δεν είναι από μόνο του ικανό ως είδηση να σταθεί αφορμή για να μας ζητήσουν καμιά δεκαριά νέα μνημόνια σκεφτείτε απλά ότι υπάρχουν 4.000 άνθρωποι που αναγνωρίζουν στον Γιώργο Παπανδρέου τις ικανότητες να μας σώσει από οποιοδήποτε κακό απειλεί να παρουσιαστεί μπροστά μας.
Αν εξετάσουμε ιστορικά το ζήτημα ωστόσο και με σχετική ψυχραιμία, κάθε κοινωνία σε διάφορες φάσεις της εξέλιξης της αποτελούνταν και από τμήματα που στερούνταν μιας κάποιας «λογικής» μπροστά στην ανάγκη να επιτελέσουν κάτι μεγάλο.
Για παράδειγμα ας πούμε, αν δεν υπήρχε η φλόγα για τη λευτεριά, ούτε Φιλική Εταιρία θα είχε γίνει, ούτε αρματολοί και κλέφτες θα υπήρχαν, ούτε η Επανάσταση του 21’ θα είχε ξεκινήσει. Πάντα κάποιες μικρές ομάδες ανθρώπων αποτολμούσαν το ακατόρθωτο. Έσερναν πρώτες την ιδέα και στην συνέχεια ακολουθούσε και το πλήθος συνεπαρμένο πλήρως από το όραμα που παρουσιάζονταν μπροστά του.
Έτσι λοιπόν και τώρα, 4.000 από εμάς θεωρούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η μόνη λύση για τη χώρα. Και προφανώς αυτοί οι 4.000 δεν είναι όποιοι κι όποιοι. Είναι στελέχη του άλλοτε κραταιού κόμματος που απλά δεν αποδέχονται ότι ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, κατά τον αείμνηστο Κατσιφάρα, μπορεί να τους έμαθε, αλλά δεν θα τους δώσει πλέον καμία σημασία μετά από όσα μεσολάβησαν.
Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκεται στο Κοινοβούλιο. Ξεσκαρτάρισε με κόστος και πόνο. Αποδεκατίστηκε με πληγές που παραμένουν ανοικτές. Πολέμησε τις σκιές που το κατάτρεχαν, όμως σε μεγάλο βαθμό ξεχώρισε η ήρα απ’ το στάρι. Όσοι παραμένουν σήμερα στο πλευρό του κοινοβουλευτικού ΠΑΣΟΚ, είναι εκείνοι που απόλαυσαν τα εύκολα, έφαγαν όμως και όλη τη μπόρα και την καταιγίδα του σήμερα και του κοντινού χτες.
Οι άλλοι... οι καναπεδάτοι κομματικοί της φακής που ονειρεύονται Γιωργάκι ας κάνουν κανένα τρισάγιο. Μη τυχόν και έρθουν ξανά στην επιφάνεια τα έργα κι οι ημέρες. Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού... ή και γυναικός.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ