16.1.2015 13:03

Ποιον πρόεδρο προτείνεις αρχηγέ;

Όταν πριν μερικές εβδομάδες η απελθούσα Βουλή αρνήθηκε να σεβαστεί το πνεύμα των συνταγματικών διατάξεων και δεν θέλησε να εκλέξει Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτομάτως οδηγηθήκαμε σε προεκλογική περίοδο.

Η Βουλή διελύθη και με την ίδια περίπου Κυβέρνηση και τον ίδιο Πρωθυπουργό η χώρα βαδίζει στις 25 Ιανουαρίου προς… εκλογική διαδικασία. Την άσκηση δηλαδή, του ανωτάτου  δημοκρατικού δικαιώματος του λαού.

Συνεπώς είτε σχηματισθεί κυβερνητική πλειοψηφία είτε δεν σχηματισθεί, η νέα Βουλή των Ελλήνων θα εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας θέλει δεν θέλει!!! Αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα.

Άρα όλοι συμφωνούμε, πως πρέπει και το Σύνταγμα να τηρούμε και να σεβόμεθα, αλλά και την θέληση του λαού να λαμβάνομε υπ’  όψιν, δηλαδή να σεβόμεθα την γνώμη των βουλευτών, τους οποίους με άμεση ψηφοφορία θα επιλέξει ο λαός.

Αυτοί με την σειρά τους  θα ψηφίσουν για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Τίθεται το ερώτημα: Πώς λαμβάνεται υπ’ όψιν η λαϊκή ετυμηγορία για την συγκεκριμένη εκλογή του Προέδρου; Δηλαδή δια ποίου τρόπου ο λαός συμμετέχει στην διαδικασία αυτή; Εμμέσως δια των βουλευτών τους οποίους θα ψηφίσει.

Αφού λοιπόν οδηγούμεθα σε βουλευτικές εκλογές, επειδή αποτύχαμε να εκλέξουμε Πρόεδρο από την υπάρχουσα Βουλή, θα ήταν δημοκρατικό και  ηθικό να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιον Πρόεδρο θα ψηφίσουν οι βουλευτές της νέας Βουλής, τους οποίους θα στείλουμε τώρα στο κοινοβούλιο.

Εκτός από την ΝΔ του κ. Σαμαρά, ουδέν άλλο κόμμα έχει προτείνει κάποιο πρόσωπο για το ανώτατο αξίωμα. Ουδέν άλλο. Όμως  κανένας μα κανένας από το κόμμα αυτό έχει ψελλίσει έστω, προεκλογικώς, κάτι το σχετικό. Να θυμίσω ότι κάπου στην Βουλή (πριν αυτή διαλυθεί) ο κ. Σαμαράς ψιθύρισε, ότι εμμένει στο πρόσωπο του κ. Δήμα. Οι δε λαλίστατοι δημοσιογράφοι, μουγκοί!!!

Αγαπητέ αναγνώστη, σε προτρέπω να σκεφτείς καλά και να δώσεις μιαν απάντηση για τούτο το πέπλο της μυστηριώδους σιωπής. Ιδίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που ως διαφαίνεται θα είναι ο νικητής (μάλλον όχι αυτοδύναμος) των εκλογών.

Μην παρασυρθείς από πονηρά επιχειρήματα του τύπου: «Μα ο Πρόεδρος δεν έχει εξουσίες, είναι διακοσμητικό στοιχείο». Μα αν ήταν έτσι, δεν θα έριχνε μια κυβέρνηση! Ήδη την έχει ρίξει!!  Ή του τύπου: «Προέχει να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να φύγει η δεξιά». Το έχομε ξανακούσει παιδιά το παραμύθι…

Η σιωπή υποκρύπτει υποκρισία. Η βουβαμάρα υποδηλώνει υπολογισμό. Το σκηνικό θυμίζει «θέατρο». Μας κοροϊδεύουν φίλοι μου! Αυτή είναι η άποψη μου. Ο μεν Σαμαράς επέσπευσε τις εκλογές για να παραμείνει αρχηγός κόμματος, ο δε Τσίπρας για να γίνει πρωθυπουργός (δεν είναι σίγουρο αυτό) με ή χωρίς αυτοδυναμία!! Υποψιάζομαι δε, ότι ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ προτιμούν την μη αυτοδυναμία!!!

Περιμένω να ιδώ πώς θα αντιδράσετε αγαπητοί μου συμπολίτες, όταν θα έχετε αποβραδίς ψηφίσει «αριστερό» κόμμα και ξυπνήσετε με «δεξιό» Πρόεδρο!!!

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ