4.1.2016 9:15

Περικοπές συντάξεων

Σε πρώτη ανάγνωση η παρέμβαση μου έχει προσωπικό χαρακτήρα όμως, πιστεύω ότι πολλοί αναγνώστες θα βρουν ομοιότητες με τη δική τους περίπτωση.

Η σύνταξή μου σήμερα, ύστερα από τις επανειλημμένες περικοπές και κρατήσεις, αντιστοιχεί στο 44% της αρχικής (2010) που αποφάσισε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Πέραν της άμεση μηνιαίας απώλειας του 56% του εισοδήματός μου υφίσταμαι ως πολίτης (όπως όλοι) και την επιβολή των άλλων φόρων, εκκαθαριστικού, ΕΝΦΙΑ, τέλη, ΦΠΑ, ΕΡΤ, φόρο δικαιώματος εκπομπής καυσαερίων άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικού κλπ, που τελικά διαμορφώνουν μια κατάσταση όπου ότι, λαμβάνουμε από το λεγόμενο κράτος το επιστρέφουμε δυστυχώς χωρίς ανταποδοτικότητα και δεν φτάνει.

Αυτό το διάστημα με καταιγισμό παραπληροφόρησης και διαρροών της «αριστερής» κυβέρνησης που εξελέγη κυρίως με ψεύτικα συνθήματα εγγύησης μισθών και συντάξεων διαμορφώνεται σιγά-σιγά το κατάλληλο κλίμα ώστε ο «τρομοκρατημένος» πολίτης να δεχθεί (όπως ο Χότζας στην περίπτωση του σπιτιού του) τις νέες μειώσεις στις αποδοχές του, ευχαριστημένος (ότι δήθεν) δε θα πειραχθούν οι κύριες συντάξεις παρά μόνο οι επικουρικές, λες και αυτές δεν επηρεάζουν το εισόδημά του.

Πόσα πια μπορούμε να δώσουμε; Αν αισθανόμαστε ότι δεν απειλείται ακόμα και αυτή η επιβίωση μας, όχι πλέον η λεγόμενη αξιοπρεπής, αυτή έφυγε, ας συνεχίσουμε αδιαμαρτύρητοι.

Εκφράζω όμως την απορία, άποψη, θέση, φωνή έχουν οι εντεταλμένοι μας, έχουμε εκπροσώπους;

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ