17.10.2014 9:14

Περί γάτων και σκύλων οι προβληματισμοί.

         Και όσον μεν αφορά τους σκύλους, τα συμπαθεί αυτά τετράποδα που αφοδεύουν και συνουσιάζουν δημοσίως γίνεται λόγος πολύς. Η εκλεκτή ράτσα των θηλαστικών που λέγονται άνθρωποι αδιαφορούν ή ευαισθητοποιούνται για το χάλι τους.  Οι μεν τα διώκουν, τα περιφρονούν, τα πετροβολούν  και τα αφήνουν νηστικά, οι δε τα τρέφουν, τα νοσηλεύουν, τα στειρώνουν   και τα θωπεύουν στοργικά. ‘’Θεός των ζώων είναι ο άνθρωπος’’ είπεν ο σοφός και πλήθος από δημοσιεύματα και σύλλογοι και νόμοι επισημαίνουν τα προβλήματα, και θεραπεύουν τις ανάγκες των αδέσποτων.  Αυτά ευγνώμονα, πειθήνια και δουλικά εις ένδειξη ευγνωμοσύνης γλύφουν τους ευεργέτες τους  και αναδεικνύονται ανθρωπινότερα κάποιων ανθρώπων, γιατί αναγνωρίζουν τον ευεργέτη τους .
        Υιοθετήστε ένα σκυλάκι εγκαλούν τα ΜΜΕ και οι φιλόζωοι και εκατομμύρια ξοδεύονται ετησίως για τα οικόσιτα και τα αδέσποτα εν μέσω κρίσης  και ενώ εκατοντάδες χιλιάδες παιδάκια δεινοπαθούν.  Κανένας μα κανένας  δεν φροντίζει για την δραστική μείωση του πληθυσμού των ζώων που θα περιορίσει  τα δικά τους προβλήματα και υμών, όπως συμβαίνει σε πιο προηγμένες χώρες της γης.
         Πρόβλημα έχουν και τα δύστυχα αδέσποτα γατιά για τα οποία ελάχιστα ενδιαφέρονται  τα Μ.Μ.Ε και οι άνθρωποι  γιατί είναι αχάριστα αιλουροειδή.      Εν τούτοις ψυχή έχουν και αυτά,  και κλαίνε ικετευτικά όταν πεινούν,  και ξεχνάς την αχαριστία για να τους δώσεις τροφή.  Όπως και οι σκύλοι χρειάζονται πληθυσμιακό έλεγχο και αμφότερα χρήζουν ταυτότητας για να γνωρίζει ο Δήμος την τύχη τους στο σπίτι που τα φιλοξενεί.
          Ας μην μεροληπτούμε λοιπόν εις βάρος της γάτας που έχει και χαρίσματα γιατί είναι χαδιάρα και παιγνιδιάρα και δεν δαγκώνει όπως τα αδέσποτα σκυλιά.  Δύστυχα είναι και αυτά όπως την γάτα που για να αποφύγει την γονιμοποίηση με την δυστυχία που αυτή συνεπάγεται για τα γατιά της κατάφυγε πάνω σε δέντρο, αλλά τύχη σκληρά την γονιμοποίησαν πάνω στο δέντρο οι αρσενικοί.  Έτσι έφερε στον άπονο κόσμο των φιλόζωων τέσσερα γατιά.  Τα τρία τρώνε και μας δείχνουν τα δόντια τους,  το τέταρτο  είναι χαδιάρικο, μας κάνει τούμπες και τρώει το περισσότερο.  Ποιος θα περιορίσει την δυστυχία του πλήθους των αιλουροειδών που περιφέρονται αδέσποτα στις γειτονιές;  Παιδεία της κοινωνίας  χρειάζεται παιδεία στο σχολείο και την οικογένεια.  Γιατί μόνο η παιδεία της κοινωνίας  μπορεί να περιορίσει  την δυστυχία των αιλουροειδών και των άλλων ζώων γενικότερα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ