10.11.2014 8:58

Πέρα από τα Επετειακά και Πατριωτικά, οι πραγματικά επικίνδυνοι

Οι πρόσφατες προτάσεις του Υπουργού Παιδείας Λοβέρδου για παροχή δωρεάν εργασίας στο δημόσιο από ανέργους καθηγητές  με αντάλλαγμα παραπάνω μόρια σε περίπτωση μελλοντικών προσλήψεων  πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα.

Δεν είναι απλώς μια αναίδεια οφειλόμενη στην προσωπικότητα του εν λόγω συνταγματολόγου(!)Όπως τότε που διαπόμπευσε οροθετικές γυναίκες για να προφυλάξει τους νοικοκυραίους από το επικίνδυνο σεξ που θα αγόραζαν από αυτές, ο άνθρωπος είναι συνειδητά,εν πλήρει επιγνώσει , φασίστας. Και εκφωνεί τις προτάσεις αυτές γνωρίζοντας πολύ καλά τι λέει.

Σαν φασίστας δηλαδή σαν αντικοινωνικό όν που πιστεύει στην ακραία ανισότητα, στο δίκαιο του ισχυρού και στο  ποδοπάτημα του αδυνάτου, προσκαλεί ανέργους ανθρώπους να γίνουν δουλοπρεπείς. Με όλες τις συνέπειες: αφού τους εξευτελίσει  θα τους χρησιμοποιήσει σαν μαύρη φάλαγγα εναντίον όσων τολμούν να αντέχουν για  να μην γίνουν δούλοι.

Και βέβαια δεν είναι ο Λοβέρδος  φασίστας εκτός εποχής. Είναι φασίστας απολύτως σύγχρονος, χρήσιμος για το σύστημα. Είναι σοβαρός όπως θάλεγε και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ. Ανοίγει δρόμο μαζί   με τις προτάσεις των συναδέλφων του για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων μαζί με τις  σχεδιαζόμενες φοροαπαλλαγές των μεγάλων εισοδημάτων για την εξαφάνιση κάθε κοινωνικού και εργατικού δικαιώματος. Για την παρανομοποίηση κάθε συλλογικής εργατικής διεκδίκησης. Για την πλήρη εξατομίκευση κάθε εργαζόμενου. Γιατί το ξέρει καλά όσο κι αν οι εργαζόμενοι μέσα στην απελπισία μας το υποτιμάμε: ότι η οργάνωση  και η ενότητά μας μπορεί να αποβεί  άκρως επικίνδυνη για το σύστημα και τα συμφέροντα που υπηρετεί.

Όχι δεν είναι γραφικός ο Λοβέρδος. Απλώς είναι τολμηρός. Λέει όσα δεν τολμούν άλλοι συνάδελφοί του.

Μαζί του τα ίδια  ψηφίζουν και νομοθετούν η Σόδη, ο Τριαντάφυλλος, ο Μυταράκης που δεν λένε τέτοια…Που θα ποζάρουν στην εξέδρα των επισήμων αύριο! Αυτοί φοράνε άλλες φράσεις και χαμόγελα….Με τα ίδια ολέθρια αποτελέσματα.

Γι αυτούς όμως σε επόμενα άρθρα.

Και επειδή τα γεγονότα είναι πυκνά παρά την επίπλαστη πολλές φορές ηρεμία που ζούμε εδώ στην επαρχία μας ,δανείζομαι ένα απόσπασμα από άρθρο του φίλου δημοσιογράφου Γ.Ανανδρανιστάκη με τον τίτλο «Η πινακοθήκη των καθαρμάτων» - http://www.avgi.gr/article/4736484/i-pinakothiki-ton-katharmaton

….Δείτε τι έγινε με τις μαθητικές καταλήψεις. Βγήκαν τα παιδιά να διαμαρτυρηθούν για το νέο Λύκειο, που στέλνει τους έχοντες στα φροντιστήρια και τους φτωχούς στον Καιάδα, για τις ελλείψεις των καθηγητών, για τις κρύες αίθουσες που στάζουν και τα καθάρματα έπεσαν να τους φάνε. «Κάθομαι και μετράω απουσίες», δήλωσε ο Γεωργιάδης, λες και τον ρώτησε κανένας. Βγήκε ο χαφιές από μέσα του διόλου δύσκολο, μικρή η απόσταση που έπρεπε να διανύσει, πολύ λίγα τα εκατοστά. Από κοντά και ο Παιδείας Λοβέρδος, ο οποίος έριξε την ιστοσελίδα του Facebook που καλούσε τους μαθητές στις καταλήψεις. Να το ρίξεις όλο το ρημάδι, Αντρέα, να γίνεις ο Έλληνας Ερντογάν.

«Μη στέλνετε τα παιδιά σας στις καταλήψεις, η πατρίς κινδυνεύει» έκραξε ο Τράγκας, το τροχιοδεικτικό βλήμα του καθεστώτος, που, όταν τον ακούς, νομίζεις ότι ο τούρκικος στρατός πίνει καφέ στη Μαρίνα Ζέας. Κι από κοντά ο πασοκοφασίστας Πάγκαλος, που ζήτησε να συλλάβουν και να βάλουν στη φυλακή τα «τσογλάνια» που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια. Ο Πάγκαλος που πέρασε όλη την πολιτική ζωή του δίπλα σε εγκληματίες τύπου Τσοχατζόπουλου χωρίς να πει λέξη, τώρα ζητάει τη φυλάκιση των δεκαοχτάχρονων.

Το καθεστώς πεθαίνει και σκληραίνει. Παίζει το τελευταίο του χαρτί, το χαρτί του ακραίου αυταρχισμού, μπας και ξυπνήσει ο ενδιάθετος μικροαστισμός της ελληνικής κοινωνίας και πάρει καμία ψήφο παραπάνω. Μαζεύουν ψήφους στις πλάτες των παιδιών, τα τρομοκρατούν, τα βάζουν στα αυτοκίνητα της ασφάλειας, τα απειλούν εκείνα και τους γονείς τους με συλλήψεις και φυλακές. Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω αδίστακτα καθάρματα, καθάρματα παντού κι ολούθε.

* Ο Δημήτρης Λαβατσής  είναι μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χίου                                                                                                                        

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ