23.8.2018 15:20

Ως πότε επιτέλους αυτή η τραγική κατάσταση Αντώνη Κέφη;

Πάνε δύο μήνες από τη στιγμή που είπα ότι θα γράψω κάτι για τα χάλια της προκυμαίας, αλλά μία το καλοκαίρι, μία τα θέματα της επικαιρότητας με πήγαν πίσω.

Δεν ξέρω πως βίωσε κανείς την χρήση της προκυμαίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά προσωπικά τη θεωρώ τραγική, απαράδεκτη και επικίνδυνη.

Η εικόνα των λιγοστών επισκεπτών να προσπαθούν να διακρίνουν σε ποιο σημείο έχει διάβαση πεζών για να περάσουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου, είναι αυτή που κυριαρχεί στο μυαλό μου τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις.

Δεκάδες φορές πέρασα ως πεζός, δεκάδες φορές είπα μακάρι να είχα μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή, δεκάδες φορές εξοργίστηκα και δεκάδες φορές σταμάτησα ως οδηγός, παραχωρώντας προτεραιότητα στους πεζούς ακόμα και σε σημεία που δεν έχει διάβαση πεζών, αντιλαμβανόμενος ότι για να βρίσκονται σε αυτό το σημείο του δρόμου έχουν ψάξει προηγουμένως κάποια διάβαση και δεν την έχουν βρει.

Και μήπως έχουν άδικο; Ας βρεθεί κάποιος να μου υποδείξει ένα σημείο στην προκυμαία όπου υπάρχει διαγράμμιση σε διάβαση πεζών, ευδιάκριτη τόσο από τους πεζούς όσο και από τους οδηγούς των οχημάτων που θα επιτρέψει την ασφαλή διέλευση στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Περίμενα εδώ και δύο μήνες πριν γράψω αυτές τις λίγες σκέψεις μήπως και το θέμα συζητηθεί σε κάποια συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής. Έλεγα μέσα μου, «μην σκέφτεσαι παράλογα, θα το έχουν σκεφτεί», όμως όχι μόνο δεν το σκέφτηκαν αλλά αδιαφόρησαν τελείως.

Και αδιαφόρησαν στο πιο κρίσιμο κομμάτι, αυτό της διαγράμμισης και συντήρησης των διαβάσεων, όχι μεταξύ των πεζοδρομίων – που και εκεί η ποιότητα του έργου είναι για γέλια- αλλά στη σύνδεση των δύο πλευρών του δρόμου.

Απόγευμα Τετάρτης 22/8 και πηγαίνοντας στο ρεύμα από το Τελωνείο προς το Ξενοδοχείο «Χανδρής» βλέπω μπροστά μου, πληρώματα των σκαφών της Aegean Regatta να προσπαθούν να περάσουν από την πλευρά των πεζοδρομίων της θάλασσας στα νέα πεζοδρομία. Κατά πάγια τακτική σταματώ για να διευκολύνω τη διέλευση πεζών σε μία διάβαση (φαίνεται στη σχετική φώτο) που χρειάζεται ειδικά γυαλιά οράσεως για να διακρίνεις ότι πρόκειται για διάβαση. Και λίγο πριν σταματήσω, ένα μηχανάκι έρχεται και καρφώνεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Ευτυχώς επρόκειτο μόνο για τροχαίο υλικών ζημιών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε το παιδί μου είπε: «Δεν πίστευα ότι θα σταματήσεις, δεν είδα τη διάβαση πεζών».

Ανεξάρτητα από τα αντανακλαστικά του οδηγού του δικύκλου, η φράση του αυτή φανερώνει ότι η παραλιακή ζώνη της προκυμαίας έχει τα μαύρα της τα χάλια.

Κύριε Κέφη, δύο χρόνια τώρα δεν χάνετε ευκαιρία να τονίζετε σε κάθε τόνο και σε κάθε ύφος πόσο υπηρεσιακός και πόσο νομιμόφρων τύπος είστε, αν και συνταξιούχος πια.

Δεν ξέρω γιατί το τονίζετε τόσο πολύ αλλά δεν νομίζω να αφορά κανέναν ούτε και εμένα προσωπικά σαν πολίτη και σαν δημοσιογράφο, αν αυτές οι δηλώσεις δεν συνοδεύονται από πράξεις.  

Κινδυνεύει να παρέλθει η θητεία σας και τα μόνα έργα που θα έχετε παραδώσει θα είναι ένα στέγαστρο επιβατών για κλάματα, ένα σημείο πρόσδεσης που πήρε κοντά στα 2 χρόνια για να φτιαχτεί και κάτι τοιχία στον Βόρειο Λιμενοβραχίονα.

Προσωπικά λίγες προσδοκίες έχω από την παρούσα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου γιατί 2 χρόνια είναι αρκετά για να δείξει κάποιος δείγματα γραφής.

Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο συνεχίστε να νομίζετε ότι όλα όσα λέει ο κόσμος, αποτελούν «μικρές αστοχίες», όπως σπεύσατε να δηλώσετε πρόσφατα.

Υ.Γ.1: Οι «μικρές αστοχίες» καταγράφονται σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ του έντυπου «π». Διαβάστε και θα δείτε γιατί γελούσαν τα πληρώματα της Aegean Regatta με τα χάλια μας. Χαίρετε... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ