20.3.2024 11:51

Ολοκλήρωση Έργων Αεροδρομίου: Φωνή Λαού, Οργή Θεού

Προοωνίζονται: ενδιαφέρουσες και συμφέρουσες εξελίξεις για την επανεκκίνηση του ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΓΓΛΙΑ κ.λ.π. ως δώρο προς τους δοκιμαζόμενους κλάδους του Τουρισμού, (Ξενοδόχους, κατόχους ενοικιαζομένων Δωματίων και Τουριστικών Κατοικιών, κατόχους ενοικιαζομένων Ι.Χ., Πρακτορείων, ΚΤΕΛ και εκμισθωμένων πούλμαν (ΚΑΝΑRIS TOURS), Εστιατορίων, Καφετεριών, οδηγών ΤΑΞΙ και όποιων άλλων κλάδων μου διαφεύγουν και εκπροσωπούνται από τον Σύλλογο Εμπόρων, το Εμπορικό Επιμελητήριο, τα καταστήματα Απλωταριάς, τα καθαριστήρια και λοιπά καταστήματα. 

Η "Αιτία" γνωστή, πια: Παρά τα λεγόμενα από τον κ. Μηταράκη για την επαν-έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση των έργων στο Αεροδρόμιο (εξαιρούνται οι εργασίες στο κτίριο του που προχωρούν κανονικά) η πραγματικότητα της απραξίας διαψεύδει καθημερινά τον κυβερνητικό Βουλευτή και την Κυβέρνηση συνολικά, με δεδομένο ότι: πέρασε διάστημα 27 μηνών από τους συνολικά 32 για την ολοκλήρωση των έργων και το μόνο που "παράχθηκε" είναι η απευθείας "υποδοχή" των εκσκαφών γνωστού Ξενοδοχείου της Λ. Ενώσεως που θα πρέπει να ελεγχθεί η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν στο έργο για λόγους εδαφομηχανικής ευστάθειας και σταθερότητας υποδοχής υπερβαρέων Αεροσκαφών με περισσότερους από 150 επιβάτες. 

Απ' ότι φαίνεται: οι Δανειοθάλαμοι δεν μπορούν να αδειοδοτηθούν για πολλούς λόγους όπως: η συλλειτουργία του Μερσινιδίου με το κοιμητήριο του Βροντάδου από δρόμο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις δυο δραστηριότητες (κηδείες + μεταφορές Αδρανών με πολύ μεγάλα φορτηγά)  σε υπόβαθρο που εξελίσσεται ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ, υπάρχοντα σε άλλη θέση, έργα υποστήριξης του τόπου, (που πρέπει να μην αποκαλυφθούν) και υπόβαθρο υδατικής υποστήριξης που πρέπει να μην διαταραχθεί και μειωθεί. 
Τα προηγούμενα: σε συνδυασμό με την ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΑΠΟΓΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΡΟ (ΚΑΤΩΦΛΙ) 3,50 μέτρα πάνω από προχωσιγενές έδαφος σε περιοχή ΥΨΗΛΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ, έχουν φθάσει και με την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτού Χίου, Σταύρου Μιχαηλίδη στα αυτιά των κυβερνητικών και του Μαξίμου (που ψάχνουν τρόπους απεμπλοκής ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ). 

Ωστόσο: εκτός από τους κλάδους που αναφέρθηκαν στην αρχή του σημειώματος και πρέπει να συντονισθούν από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Βορείου Αιγαίου ως Συμβούλους της Πολιτείας ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΥΧΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ. 

Μου διέφυγε να αναφέρω, την ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ που έχει κάνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και μπορεί και πρέπει να βοηθήσει, την Περιφέρεια, τον Δήμο και όλες τις Περιφερειακές και Δημοτικές Παρατάξεις, για τους ίδιους λόγους. 

Το Εργατικό Κέντρο και όλους τους Συνδέσμους που συνεργάζεται ώστε: να ξεκινήσει μια νέα πορεία για τον τόπο ως ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ μη εξαιρουμένου του νέου φίλου Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Μαχίμου Δικηγόρου Σάμου κ. Γιάννη Καλτάκη, που γνωρίζει τα οφέλη του σωστού Τουρισμού και τον τρόπο - ως αντίστοιχος Δικηγόρος - να τον αναδείξει και στα νησιά μας (για να μην ξεχνούμε τα Ψαρά και Οινούσσες). 

Σε διαφορετική περίπτωση: (που δεν θέλω να σκέφτομαι), στις εκλογές της 9 Ιουνίου, θα ξανακαταρρεύσει η Κυβέρνηση και όποια ολιγοπώλια την στηρίζουν... όπως συνέβη στις πρόσφατες εκλογές της Περιφέρειας.

ΥΓ. Για τον αναμενόμενο υφυπουργό υποδομών κ.Ν.Ταχιάο συνάδελφο μηχανικό που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και θα περιοδεύσει στα έργα του υπουργείου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ