3.5.2023 13:24

ΟΙ “ΚΑΚΟΙ” ΔΕΞΙΟΙ και οι “ΚΑΛΟΙ” ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ - Ισχύει ή όχι αυτή ή άποψη;

    Ανέκαθεν ακουγόταν η άποψη αυτή:

- Οι δεξιοί είναι “σκάρτοι και επικίνδυνοι”! Αριστερής “κοπής” άποψη που προσπαθούσε να αντιστρέψει την δεξιά αντίληψη περί “αριστερών μιασμάτων”!

   Προσωπικά δεν αυτοπροσδιορίζομαι ούτε “δεξιός” ούτε “αριστερός”. ΄Οσοι με γνωρίζουν από χρόνια, με χαρακτηρίζουν “κεντρώο”. Αυτό και η εμπειρία που έχω αποκομίσει από την πολυετή ενασχόληση με τα κοινά, μου επιτρέπουν να βεβαιώσω ότι, οι ταμπέλες που, με ευκολία, κολλάμε σε τρίτους, είναι συνήθως ανόητες, ανούσιες και, ενίοτε, άδικες ή παραπλανητικές.

   Καλούς και κακούς, χρήσιμους και άχρηστους, τίμιους και ιδιοτελείς, αποτελεσματικούς και μη, συναντά κανείς σε όλους, κυριολεκτώ, σε ΟΛΟΥΣ του ιδεολογικούς και κομματικούς χώρους. Μόνο τυφλωμένοι από φανατισμό ή κομματικές σκοπιμότητες δεν μπορούν να το παραδεχθούν αυτό.

    Γιατί γράφω σήμερα όλα τα παραπάνω;

- Επειδή μόνο τυφλωμένοι από ιδεολογικό φανατισμό ή κομματικές σκοπιμότητες, θα μπορούσαν να κυκλοφορούν τελευταία το “σλόγκαν” ότι, η Χίος, “κινδυνεύει” να εκλέξει στις 21 Μαΐου ΔΥΟ ΔΕΞΙΟΥΣ Βουλευτές !!

   Προφανώς υπονοούν ότι, ο ένας θα είναι της Νέας Δημοκρατίας και ο άλλος του ΠΑΣΟΚ, φωτογραφίζοντας έτσι τον Σταύρο Μιχαηλίδη. Ο τελευταίος, ως προερχόμενος από το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ., όντως μπορεί να χαρακτηρισθεί “δεξιός”. Έστω όμως και έτσι, είναι αυτή ΣΟΒΑΡΗ “κατηγορία” ; Πόσο ευσταθεί όταν, οι μετακινήσεις από Κόμμα σε Κόμμα, είναι τόσο συχνές που δεν προκαλούν πλέον ενόχληση στους πολίτες;

   Τί είναι, τέλος πάντων, αυτό που, κατά μία άποψη, καθιστά δήθεν πολιτικά “ένοχο” τον μετακινούμενο από την Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ και δεν καθιστά “ενόχους” όσους από το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από το Κόμμα του Πάνου Καμμένου, βρέθηκαν να είναι πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άμεσοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα;

   Και αντίστροφα:

- Σοβαρά, άξια και αποτελεσματικά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έπαψαν να είναι άξιοι και σοβαροί πολιτικοί, όντας πλέον συνεργάτες, του Κυριάκου Μητσοτάκη και μέλη της Κυβέρνησής του;

   Συντοπίτες μου πάμε καλά; Είναι σοβαρές τέτοιου είδους “κατηγορίες”; Πότε επιτέλους θα λογικευτούμε;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ