19.9.2016 19:19

«Οι απαίδευτοι και ακαλλιέργητοι της δημοτικής αρχής»

Αξιότιμε κύριε διευθυντή της εφημερίδας «Πολίτης», με έκπληξη και κατόπιν παρότρυνσης φιλικού μου προσώπου είδα να αναγράφετε το όνομά μου ξανά στην εφημερίδα σας, στην ηλεκτρονική της έκδοση τουλάχιστον, διότι στην έντυπη δεν έχω πρόσβαση, αν και κατά καιρούς έχετε ισχυριστεί ότι υπάρχει δήθεν δικαστική απόφαση που σας το απαγορεύει.

Τέλος πάντων, δεν θα σταθώ σε αυτό καθαυτό το γεγονός αλλά στο ότι ενεπλάκην προσωπικά σε μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων για το θέμα του leader μεταξύ του προέδρου της αναπτυξιακής κ. Ιάκωβου Αμύγδαλου και του δημοσιογράφου και επιχειρηματία στην Αμανή κ. Νίκου Γεωργούλη.

Εκφράζοντας την ενόχλησή μου λοιπόν για τον άκομψο τρόπο με τον οποίον ο κύριος Αμύγδαλος χρησιμοποίησε το όνομά μου, έχω να σας αναφέρω τα εξής:

Ο κύριος Αμύγδαλος μου τηλεφώνησε ένα πρωί που έτυχε να βρίσκομαι στην πόλη της Χίου και μου ζήτησε να συναντηθούμε για να με ρωτήσει την άποψή μου για τα έργα που είναι χρήσιμο να γίνουν στην περιοχή της Αμανής και θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα leader. Δέχτηκα, αν και πάλι εκπλησσόμενος αφού δεν έχω συνηθίσει να μου ζητούν τη γνώμη μου οι αιρετοί, και τον συνάντησα, αν και του είπα ότι δεν έχω ιδέα για το τι είδους έργα μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτό το πρόγραμμα, αλλά ότι μπορώ να του πω σε γενικές γραμμές τι ανάγκες έχει ο τόπος αφού ζω μόνιμα εδώ και 6 χρόνια εκεί.

Του είπα λοιπόν ότι το βασικότερο όλων είναι να αποκτήσει η Βολισσός βιολογικό καθαρισμό. Διότι δίχως τέτοια υποδομή, με την περιοχή του χωριού να βρομάει από τα βοθρολύματα που καταλήγουν σε μια ρεματιά και από κει φυσικά στον υδροφόρο ορίζοντα τον οποίον μολύνουν, δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για προσέλκυση τουρισμού, ούτε για κανενός είδους ανάπτυξη.

Επίσης του έθεσα τον γενικό άξονα της αναπτυξιακής πολιτικής που χρειάζεται η Αμανή, δηλαδή ότι επειδή είναι τόπος που δεν έχει περάσει από πάνω της η ερπύστρια της λεγόμενης "ανάπτυξης" των προηγούμενων χρόνων, έχει βασικά πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να διατηρηθούν, να προστατευτούν και να χρησιμοποιηθούν ως εφόδια και άξονες για την υλοποίηση έργων πραγματικά αναπτυξιακών, ήτοι μικρής κλίμακας και με σεβασμό στους φυσικούς πόρους του τόπου.

Τέλος του έστρεψα την προσοχή προς τον αναπτυξιακό πόλο της περιοχής, που λέγεται Αγιάσματα και γενικότερα σε όλη τη λαγκαδιά του Κεράμου, με τα παλαιά μεταλλεία αντιμονίου, ενός τόπου δηλαδή που επιδέχεται έργων και παρεμβάσεων για να αναδειχθεί, να εκσυγχρονιστούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του λουτροθεραπευτηρίου, να χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως η μελέτη της ΕΤΕΒΑ, την οποίαν είχε παραγγείλει η Νομαρχία επί Καλουτά και να αναδειχθεί ο μουσειακός πια χώρος του παλαιού μεταλλείου, κι έτσι να δημιουργηθεί εκεί ένα αξιόλογο σύνολο που να μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον ανθρώπων οι οποίοι θα επισκέπτονται την περιοχή για ιαματικό, περιπατητικό και εξερευνητικό τουρισμό.

Αυτά είπα στον κύριο Αμύγδαλο και αυτά εννοεί όταν αναφέρει άκομψα, ξαναλέω, την έκφραση "υπάρχει η Αμανή όπως την οραματίζεται ο Μακριδάκης", αν και δεν του έδωσα κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου σε μια φτηνή πολιτική αντιπαράθεση δια του Τύπου. Ας πρόσεχα όμως, άλλη φορά να μην δέχομαι να συναντηθώ με ανθρώπους που είναι επιεικώς ακαλλιέργητοι και αδιάκριτοι, πιθανότατα και ανόητοι, όπως δυστυχώς αποδεικνύεται ότι είναι οι περισσότεροι που απαρτίζουν την παρούσα δημοτική αρχή.

Παρακαλώ να δημοσιεύσετε έντυπα και ηλεκτρονικά την επιστολή μου αυτή για άρση οποιασδήποτε παρεξήγησης ή κακόβουλης σκέψης μπορεί να γέννησε σε κάποιους το άκομψο δημοσίευμα του κυρίου Αμύγδαλου στην εφημερίδα και στο σάιτ σας

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ