Απόψεις

25/11/13 13:21

τελ. ενημ.: 25/11/13 13:21

Όφειλα να δηλώσω την πρόθεση μου για να έχω λόγο και αύριο

Λυπάμαι που για δεύτερη φορά υποχρεώνομαι να παρέμβω δημόσια και να επανέλθω επί των γραφομένων σου, στη στήλη σου «τα εν Νίκω… και εν δήμω», μιας κι εσύ μου έκανες την τιμή να ασχοληθείς για τέταρτη φορά με το πρόσωπό μου μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.
Αναφέρθηκες στην πρόθεσή μου να διεκδικήσω το Δήμο της νότιας Χίου, εάν και εφόσον τούτος υπάρξει, λέγοντας –ούτε λίγο ούτε πολύ– ότι δεν έχουμε ανάγκη από ανεξάρτητες υποψηφιότητες (όπως αυτήν που λέω) αλλά από όραμα. Εάν αυτό εσύ νομίζεις, μάλλον δεν μπορείς να κάνεις προεκλογικές προβλέψεις ή να ερμηνεύσεις τις μέχρι σήμερα προηγηθείσες αναμετρήσεις, αφού αυτές μαρτυρούν το αντίθετο απ΄ τα λεγόμενά σου. Αλλά τούτο είναι ένα άλλου είδους ζήτημα.
Δεν θα σταθώ σ΄αυτό. Διότι καθένας λέει και γράφει ό,τι θέλει. Θα σταθώ μόνο στο σημείο που αναφέρεις ότι δεν μίλησα για όραμα αλλά μόνο για καταγωγή από τα νοτιόχωρα.
Φίλε Νίκο, όταν θέλεις να κτίσεις μια οικοδομή, πρώτα ανοίγεις τα θεμέλια και έπειτα ανοίγεις τα σχέδια του μηχανικού και κτίζεις. Εσύ μου ζητάς να ανοίξω τα σχέδια του μηχανικού (όραμα) δίχως ακόμη να ξέρω εάν θα μπορώ από την πολεοδομία (ελληνική πολιτεία) να κτίσω (να γίνουν, δηλαδή τρεις Δήμοι). Συνεπώς, ο συνειρμός σου και άσκοπος είναι αλλά και άκαιρος. Αυτή τη στιγμή το μόνο που έκανα ήταν να γνωστοποιήσω τις προθέσεις μου. Όλα τα άλλα δεν αφορούν το παρόν αλλά το εγγύς μέλλον. Εάν έχεις υπομονή θα δεις πράγματα που θα επικροτήσεις. Και στα οποία θα συμμετέχεις και ο ίδιος (αυτό σου το κρατούσα για έκπληξη, αλλά αναγκάζομαι να το πω σήμερα. Περίμενε και θα δεις το πως).
Έκανες και μια ακόμη σημαντική παρατυπία: Σχολίασες κείμενό μου (περί εντοπιότητας, καταγωγής, κ.λπ.) δίχως να το έχεις προηγουμένως δημοσιεύσει (καίτοι σου εστάλη) κι έτσι σε διάβασαν όσοι σε διάβασαν (πάντως αρκετοί, εάν συμπεράνω απ΄ τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα) δίχως να έχουν, οι αναγνώστες σου αυτοί, την ευχέρεια και τη δυνατότητα να γνωρίζουν τι είπα και να συγκρίνουν το κείμενό μου με τα σχόλιά σου.
Όφειλα, Νίκο μου, να πω δυο λόγια για τον εαυτό μου (και ας μην φανεί τούτο εγωιστικό ή αλαζονικό) διότι εάν ένα ωραίο πρωί ξύπναγα κι έλεγα «χαίρετε, ενδιαφέρομαι κι εγώ να γίνω δήμαρχος στα νότια», θα έλεγαν οι περισσότεροι «το παιδί έχει πρόβλημα».  Είπα, λοιπόν, τώρα το πώς και το γιατί, για να ζητήσω να έχω λόγο και αύριο. Όλα τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες.
Εγώ, Νίκο μου, δεν έγινα γνωστός, όπως ισχυρίζεσαι, από την ιδιότητα του Ειδικού Συνεργάτη το έτος 2000 (και όχι Συμβούλου που λες). Αρθρογραφούσα τα έτη 1994-1996 στον «Χιακό Λαό», το 1994-1997  στον «Χιακό  Λόγο» (με μόνιμη στήλη), τις ίδιες χρονιές στη «Γνώμη της Χίου», τη  «Δημοκρατική» και την «Πρόοδο». Όταν το 2001 ξεκίνησε την κυκλοφορία του ο «πολίτης» είχα ήδη εκδώσει 7 βιβλία σε Χίο και Αθήνα. Λοιπόν, κανένας δεν με γνώρισε ως ειδικό συνεργάτη, ιδιότητα που διήρκησε για λίγο. Αλλά, εάν θεωρείς ότι μπορεί κάποιος που δεν έχει καμία σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μάθει τόσο γρήγορα τα περί αυτής και να προλάβει και να διοικήσει, τότε τι να σου πω, εάν βρεθεί τον επικροτώ. Όμως, εάν δεν κάνω λάθος κι εσένα σε γνωρίσαμε ως ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Ομηρούπολης Μάρκου Μεννή τα ίδια χρόνια. Λοιπόν, μην κρίνεις εξ ίδίων τα αλλότρια. Κάθε ένας είναι αυτό που είναι. Από εκεί και πέρα κρίνονται προθέσεις και δυνατότητες. Από όραμα, άσε ! Οι νεοέλληνες χόρτασαν τόσο όραμα, που απαξιούν να ασχοληθούν με τα κοινά για να μην ακούνε πια για όραμα. Ας πάψει, λοιπόν, πλέον, αυτή η τακτική που έχει γίνει πανάκεια για την θεραπεία κάθε πολιτικής νόσου ή αδυναμίας.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση