17.3.2014 16:53

Το νέο λιμάνι έρχεται…

Στη νεκρή κτηματαγορά και στις ασθμαίνουσες επιχειρήσεις της  προκυμαίας  και της ευρύτερης αγοράς, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται  μια απίστευτη κινητικότητα πιθανά προπομπός και ατμομηχανή του τραίνου της πολυπόθητης τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.
Όλοι ψάχνονται και ψάχνουν, πως θα εξασφαλίσουν γη και κτίσματα στα οποία θα επενδύσουν, δημιουργώντας μια κατάσταση που θα αποφέρει σε πολύ μικρό διάστημα μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Αγοραπωλησίες και πιέσεις για  κατά προτεραιότητα  σύναψη συμβάσεων με τον αρμόδιο φορέα καθημερινά, άλλες γίνονται γνωστές και άλλες  πραγματοποιούνται  και σκόπιμα αποκρύπτονται (για να δημιουργήσουν και νέες)
Τα δάπεδα των  γραφείων των συμβούλων του κ. Δημάρχου έχουν πάρει φωτιά από τα σούρτα φέρτα των  ενδιαφερόμενων επαγγελματιών για ραντεβού με τον  κ. Δήμαρχο.
Η Χίος πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά απέναντι στην υπόλοιπη Ελλάδα, με τη δημιουργικότητα της να είναι σε φάση εκτόξευσης.
Για όλα αυτά είναι «υπεύθυνη» μια πολιτική θέση του κ. Δημάρχου Χίου που συμπυκνώθηκε στην πιο κάτω φράση κατά την πρόσφατη ενημερω- προεκλογική συγκέντρωση του στο Ομήρειο παρουσία  συμπολιτών μας.
«Αναλαμβάνουμε να συνεχίσουμε το μεγάλο μας αγώνα για το νέο λιμάνι και την προβλήτα για κρουαζερόπλοια»
Η στήλη αιφνιδιάστικε γιατί θεωρούσε ότι τα (7) επτά και πλέον χρόνια που πέρασαν από τότε που η  Νομαρχιακή Επιτροπή από τους κ.κ. Π. Λαμπρινούδη (πρόεδρο) , Μ. Γιανάρα και Ι. Ζωφό (μέλη), ενέκρινε  την ΟΡΙΣΤΙΚΗ μελέτη του νέου Λιμανιού, ήταν αρκετά αν όχι  να έχει κατασκευασθεί το έργο τουλάχιστον να έχουν σταλεί ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ οι φάκελοι των μελετών του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για  να εγκρίνει την χρηματοδότηση του(τότε  δηλ. που πράγματι υπήρχαν λεφτά για υποδομές).
Και αυτό επειδή πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 50 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο απαιτείται η χρηματοδότηση να εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Δυστυχώς κάπου εκεί τελείωσε το όνειρο της στήλης που κι αυτή παρασύρθηκε στον ύπνο της από τον κ. Δήμαρχο. Ωστόσο στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης των αναγνωστών δηλώνει οτι θα φιλοξενήσει με ενδιαφέρον οποιαδήποτε νέα άποψη του για το νέο λιμάνι. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ