Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άποψη

28/9/16 17:52

τελ. ενημ.: 28/9/16 17:52

Νέα δομή μόνο υπό προϋποθέσεις

Αγαπητέ Νίκο-κύριε Διευθυντή,

Η παρουσία και τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ήταν πληρέστερη από αυτή που εμφανίστηκε στο φύλλο σας της Τετάρτη (28/09/2016 σελίδα 5) πιθανά για λόγους ελλείψεως χώρου της εφημερίδας. Επειδή ωστόσο ενδιαφέρει κάθε Χιώτη και Χιώτισσα την επαναδιατυπώνω συνοπτικά, ώστε από τη μία να είναι γνωστές οι θέσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χίου κι από την άλλη να αναλαμβάνονται ακριβέστερα οι ευθύνες που της αναλογούν και μόνο αυτές.

Η δημιουργία του νέου χώρου μακράν της πόλεως και οποιουδήποτε οικισμού, θα προταθεί όταν εξευρεθεί, από επιτροπή τεχνοκρατών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, του Δήμου Χίου και των τεχνικών συμβούλων των κ.κ. Βουλευτών, υπό τον απαράβατο όρο να προηγηθεί η συνυπογραφή συμφωνίας με την Κυβέρνηση που θα περιέχει απαιτήσεις αμέσου απομακρύνσεως των διαμενόντων, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και κατάργηση ΟΛΩΝ των υφιστάμενων δομών.

Κατά αυτόν τον τρόπο, από τη μία θα αλλάξει εντελώς η εικόνα της πόλης και από την άλλη θα αποδοθεί η ΒΙΑΛ εξ ολοκλήρου στον Δήμο Χίου, για να εφαρμόσει μέσα σε στεγασμένο χώρο και έξω από αυτόν, όσο έχει σχεδιάσει ως προς την ανακύκλωση και τις λοιπές δραστηριότητές του.

Τότε και μόνο τότε, θα επιτραπεί η λειτουργία του νέου χώρου παραμονής μεταναστών-προσφύγων, από τους θεσμικούς, λοιπούς φορείς και την τοπική κοινωνία συνολικά.                                                                        

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση