23.1.2015 13:42

Να τιμηθούν οι άξιοι και χρηστοί

 

Υποστηρίζεται βάσιμα ότι: ο πολιτισμός ενός τόπου καθορίζεται από την προστασία που παρέχεται στους πεζούς και τις λοιπές ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να κυκλοφορούν με άνεση και ασφάλεια, στους δρόμους και πεζόδρομους. Αυτό δυστυχώς  μέχρι στιγμής παραμένει ζητούμενο, τόσο από τη νέα δημοτική αρχή όσο και από τις υπηρεσίες του κράτους, που έχουν την ευθύνη.

Η στήλη προσθέτει και από τον πολιτικό πολιτισμό που εκδηλώνεται εντονότερα κατά την προεκλογική περίοδο- ιδιαίτερα μεταξύ συνυποψηφίων του ίδιου κόμματος.

Όσο κι αν θέλει ή δεν θέλει να το παραδεχτεί κανείς, η γλώσσα του σώματος και οι υπόγειες διαδρομές που χρησιμοποιούνται από παρατρεχάμενους, από τη μια προδίδουν τις ανίερες και παράξενες συμμαχίες κι από την άλλη λειτουργούν αντίθετα, μια και το εκλογικό σώμα του 2015 είναι πολύ διαφορετικό από του 1955.

Η στήλη έχοντας γνώση όσων τοπικά συμβαίνουν μεταξύ των συνυποψηφίων της Ν. Δημοκρατίας, προτρέπει την τελευταία στιγμή έστω, να καταλαγιάσουν οι πιέσεις και η παραπληροφόρηση που ασκούνται στους ψηφοφόρους της και να εκτιμηθούν και επιβραβευθούν οι θετικές προσφορές όποιων από τους υποψηφίους έχουν εργασθεί κατά το παρελθόν, με βάση το συμφέρον του τόπου και μόνο.

Στον μικρό τόπο που ζούμε είναι λίγο –πολύ γνωστές οι αρχικές αγωνίες για το μέλλον του, που κατέληξαν σε θετικές και δημιουργικές προτάσεις που έχουν γίνει αποδεκτές – πλέον- από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και τα λοιπά συμμετέχοντα κόμματα.

Η αναγκαιότητα της συνολικής αξιοποίησης του κεντρικού λιμένα  Χίου και της  Δημοτικής περιοχής του Θόλους έχουν κατατεθεί από έναν και μόνο εκ των συνυποψηφίων της Ν.Δ γι’ αυτό κι έχουν ονοματεπώνυμο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ