5.2.2016 10:55

Μπράβο Αλέξη !

Καταντά διαστροφή πλέον η εμμονή μου να προσπαθώ να καταλάβω τι μπορεί να σκέφτεται ο Πρωθυπουργός της χώρας. Τι μπορεί να κρύβεται μέσα σε αυτό το κεφάλι. Ποιες σκέψεις μπορεί να διαμορφώνονται ή ποιος είναι ο σχεδιασμός ο οποίος βάση στρατηγικής ακολουθεί για να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο στόχο. Οι όποιες μέχρι σήμερα προσπάθειες μου έχουν πέσει στο κενό. Όταν  βρίσκω τη σκέψη χάνω τον στόχο κι όταν βρίσκω τον στόχο απλά δεν ταιριάζει με τη στρατηγική που ακολουθείται.

Ας υποθέσουμε όμως ότι ο Πρωθυπουργός δεν κινείται ορθολογικά, ότι ο στόχος δεν είναι η εφαρμογή του μνημονίου, η περιβόητη έξοδος από την κρίση και όλες αυτές οι μεγαλοστομίες που ακούγονται από γραβαντομένους που δεν έχουν βγει μια φορά στον ήλιο να δουν πώς βγαίνει το μεροκάματο και που  νομίζουν πως ο μέσος Έλληνας την περνά ζάχαρη με παχυλούς μισθούς και... υπηρέτριες.

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως στόχος του Αλέξη ήταν η αφύπνιση του μέσου κοιμισμένου Έλληνα, εκείνου που η μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει σε πορεία ήταν από τη δουλειά του μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα ή του άλλου που απλά κυνηγούσε την ξανθιά του διπλανού γραφείου που ήτα ενεργό μέλος του ΠΑΜΕ. Εκείνου που ο προβληματισμός του επικεντρώνεται στο αν η πίτσα θα έχει πεπερόνι ή θα είναι μόνο με τυρί και του ίδιου που μπορεί να μην έχει να φάει, αλλά θα στηθεί στην ουρά για το καινούργιο iphone.

Αν ο στόχος ήταν να ξυπνήσουν και οι πεθαμένοι,  τότε ναι, ο Πρωθυπουργός μπορεί να μετρήσει την πρώτη του επιτυχία.  Ύστερα από τη μια αποτυχία μετά την άλλη, από τη διαπραγμάτευση της κουτσουλιάς, όπου μετά την υπογραφή του Μνημονίου η Περιστέρα αντί να τον χωρίσει απλά τον κουτσούλησε, από το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" που μετατράπηκε σε " οι τραπεζίτες τα πήραν όλα κι έφυγαν", ύστερα από την επιβολή του φόρου προστιθέμενης... σφαλιάρας από τους Ευρωπαίους, ο Αλέξης ναι επιτέλους μπορεί να πανηγυρίζει.

Κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο. Κατάφερε να ξυπνήσει τους Έλληνες. Κατάφερε να μαζέψει του Χιώτες στην πλατεία και δεν έπαιζε καν μπάλα ο Ολυμπιακός. Μπράβο Αλέξη, άντε βρε και σε ανώτερα. Συνέχισε το και μπορεί να βρεθούμε σε ένα χρόνο από τώρα και με... ταξική συνείδηση.

Υ.Γ. Τώρα που κουραστήκαμε από την... επανάσταση  μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι απόψε. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ