14.3.2013 17:27

Μια εκδήλωση για να προβληματιστούμε

Καλεσμένος από τον φίλο συνεκδότη του «Πολίτη» Νίκο Κατσαράκη και πρόεδρο του Ν.Ο. Χίου, βρέθηκα την περασμένη Παρασκευή το βράδυ (08-03-2013) στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στον Πειραιά (Καστέλα-Τουρκολίμανο). Η συγκέντρωση «είχε σκοπό να φέρει κοντά (μεταξύ τους) τους Χιώτες – κυρίως – εφοπλιστές και παράλληλα να συζητηθούν τρόποι εξόδου από την κρίση της Ελληνικής Ναυτιλίας» (και – οίκοθεν νοείται –) και της Ελλαδίτσας μας…

Περίμενα λοιπόν να δω αγαπητά και αγαπημένα πρόσωπα, αρχής γενομένης από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπου ως γνωστόν Πρόεδρος είναι ο αγαπημένος γείτονας (στην πατρίδα μας στο Βροντάδο) Θ. Βενιάμης και όπου συμμετέχουν ΠΕΡΑΝ των 10 (δέκα) Χιώτες στο Δ.Σ. της! Δεν είδα κανέναν (τουλάχιστον, δεν απηύθυνε  κανένας χαιρετισμό!). Από τους υπολοίπους γνωστούς μας ελάχιστοι (μαζί και ο Σεβασμιώτατός μας κ. Μάρκος).

Χαιρετισμούς (και σύντομες ομιλίες) απηύθυναν πλην του Προέδρου του ΝΟΧ Νίκου Κατσαράκη, οι Υπουργοί κ.κ. Μουσουρούλης και Αρβανιτόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Χίου Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκος, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του ΝΟΧ κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Ο έχων την ευθύνη της «αναμόρφωσης» των εγκαταστάσεων του ΝΟΧ (επι­σκευές και νέες κατασκευές) κ. Μελέκος, μαζί με τους φίλους μου τους Λεωνίδα και Δήμη Μυλωνάδη, παρουσίασε (ο κ. Μελέκος), την πρόοδο των εργασιών που έγιναν(;) και ΘΑ γίνουν (ο σκοπός της συγκεντρώσεως ακριβώς ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα και να «νομιμοποιηθούν» οι εργασίες). Η παρουσίαση του κ. Μελέκου ήταν πολύ εμπεριστατωμένη (συγχαρητήρια) και η αίσθηση που αποκομίσαμε ήταν ότι θα αναβαθμισθεί όλη η περιοχή!

Τώρα, γιατί έλειψε τόσο πολύς εκλεκτός κόσμος, μη με ρωτάτε… Τα 200 € (για τους περισσότερους από αυτούς που έλειψαν) ήταν το… πασα­τέμπο τους (αν κάποιοι δεν ήθελαν πολικούς στη συγκέντρωση, ας έλεγαν τα επιχειρήματά τους από πριν, ας το συζητούσαν με τον κ. Ν. Κατσαράκη).

Τελειώνοντας, αφού συγχαρώ και ευχαριστήσω τους Προέδρους μας κ.κ. Κατσαράκη και Ρακιτζή, για την ωραία βραδιά που μας προσέφεραν, ας κάνω πάλι τη συνηθισμένη μου ευχή: «Αδέλφια, Αγαπάτε Αλλήλους» (ή τουλάχιστον μην τους βάζετε… τρικλοποδιές!...).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ