14.1.2015 11:57

Μια απώλεια σε αναμονή

Μέρες ή και εβδομάδες μπορώ να πω ότι ανέμενα την ώρα που θα έγραφα τις παρακάτω κουβέντες. Στα 14 χρόνια που τούτη η εφημερίδα υπάρχει και κερδίζει την εμπιστοσύνη όλων σας δεν «λιβάνισε» κανέναν και τίποτα. Στήριξε τις δικές της απόψεις, ενθάρρυνε τη γνώμη των συνεργατών της, φώναξε τα δικά της πρέπει, πάντα με γνώμονα την κοινή λογική και την ανάγκη όλοι μαζί να κάνουμε ένα βήμα παρακάτω. Εμείς, των άκρων δεν είμαστε.... και δεν γινόμαστε με οποιοδήποτε κόστος.

Επιτρέψτε μου σήμερα να ξεφύγω από τα τετριμμένα και να αναφερθώ σε κάτι που πραγματικά θεωρώ «απώλεια» για τα τοπικά πράγματα. Η απουσία του Κ. Τριαντάφυλλου από τα τοπικά ψηφοδέλτια πιστεύω ότι αποτελεί μια ατυχία για τον τόπο. Όχι για το μέλλον του, αλλά για το προφίλ των εκπροσώπων που επιθυμεί να τον εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Κ. Τριαντάφυλλος (με τον οποίο φτιάξαμε στο Γυμνάσιο ακόμη και μαθητική εφημερίδα) στερεί από το νησί έναν εκπρόσωπο που κόσμησε, με όλη τη σημασία της λέξης, τα κοινοβουλευτικά έδρανα, ανέπτυξε πρωτόγνωρη δραστηριότητα για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του νησιού, βρέθηκε στις πρώτες γραμμές κοινοβουλευτικής δράσης, βοήθησε με τη στάση του τον τόπο να κάνει ακριβώς βήματα προς τα εμπρός.

Ο Κωστής ήταν εκεί σε κάθε κάλεσμα. Ήταν εκεί με την ψύχραιμη στάση του για να ακούσει, να αναλάβει πρωτοβουλίες, να βοηθήσει, να προσφέρει, να συγκρουστεί, ακόμη και με λογικές που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο προσπαθούσαν να σύρουν τις εξελίξεις σε μια άλλη πραγματικότητα.

Ο «Βενιαμίν» της κοινοβουλευτικής ιστορίας του νησιού δεν ένιωσε ποτέ μικρός. Ένιωσε αντίθετα ισχυρός, ανάμεσα σε κοινοβουλευτικά ονόματα με μακρά παρουσία στα έδρανα της Βουλής. Ένιωσε ακόμη πιο σίγουρος με τις δεκάδες εκπροσωπήσεις του ελληνικού κοινοβουλίου στην Ε.Ε. και σε άλλους διεθνής οργανισμούς, ένιωσε σίγουρος γιατί απλά κινήθηκε στη σφαίρα του ρεαλισμού και της πραγματικότητας, αρνούμενος να ταχθεί στις εύκολες και πρόχειρες υποσχέσεις για επίπλαστη ευημερία χωρίς αντίκρισμα.

Ο Κωστής πραγματικά θα λείψει από το επόμενο κοινοβούλιο. Όπως και η Χίος θα στερηθεί, προς το παρόν θέλω να πιστεύω, τις υπηρεσίες ενός ανθρώπου γεμάτου πολιτική σκέψη που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει. Είμαι βέβαιος.  

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ