18.12.2015 19:01

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές

 

Στις 22 Νοεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε ένα βαρύ πλήγμα. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου του κόμματος εξελίχθηκε σε φιάσκο.

Φιάσκο τεχνικό, εξ αιτίας της αδυναμίας της εταιρίας που επελέγη από την ΚΕΦΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κόμματος, να υλοποιήσει την εκλογική διαδικασία.

Φιάσκο όμως, το οποίο αναδείχθηκε ως πολιτικό από ορισμένες πλευρές, οι οποίες επιχείρησαν με αυτό τον τρόπο, να πλήξουν το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ευελπιστώντας ότι έτσι, θα χαθεί η δυναμική του στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Στους πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον της μεγάλης παράταξης.

Η προσπάθεια «πολιτικοποίησης» της συγκεκριμένης κατάστασης, εγείρει ωστόσο και πολλά ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί. Ερωτήματα που συνδέονται τόσο με την εξέλιξη στη διαδικασία εκλογής, όσο και σε όσα προηγήθηκαν αυτής, ειδικά σε ότι αφορά στην επιλογή της εταιρίας.

Ο γραμματέας του κόμματος που ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ  μετά το φιάσκο αλλά και τις εξελίξεις που ακολούθησαν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σαμποτάζ!

Η  συγκεκριμένη στάση, δείχνει πώς αντιμετωπίζουν κάποιοι τη Νέα Δημοκρατία. Πώς βλέπουν το ιστορικό μας κόμμα. Το δυστύχημα είναι πως μπροστά στην προσπάθεια να ανακόψουν την ανάδειξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δε σκέφτηκαν το διασυρμό του κόμματος.Ο  διασυρμός  αυτός  της  Νέας Δημοκρατίας  εξυπηρετεί  όλους εκείνους, οι οποίοι επιδιώκουν την αποδόμηση του κόμματος και ίσως αποσκοπούν στη διάλυσή του. Δεν είναι λίγοι και κινούνται σε διάφορες πλευρές, ορμώμενοι από διαφορετικές θέσεις και σκέψεις.Αμέσως μετά,  όλους όσους επιχείρησαν, ανοιχτά και ξεκάθαρα όπως φάνηκε, να χρεώσουν ευθύνες στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ευτυχώς αυτό δεν το πέτυχαν. Το μόνο που πέτυχαν ήταν, να αλλάξουν την ημερομηνία εκλογής του στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 20 Δεκεμβρίου, θα δοθεί απάντηση σε όλα όσα έχουν γίνει. Η δυναμική του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν μπορεί να σταματήσει. Δεν ...κονταίνει εύκολα. Δεν το βάζει κάτω και το έχει αποδείξει χρόνια τώρα. Στην πρώτη γραμμή για την ανάδειξη της παράταξης. Στην πρώτη γραμμή στήριξης της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί είναι και πάλι. Και από την πρώτη γραμμή, θα οδηγήσει τη Ν.Δ. στο μέλλον που της αξίζει.

Χωρίς συμφέροντα να τον στηρίζουν, χωρίς δαπάνες χιλιάδων ευρώ να τον διαφημίζουν. Χωρίς να τάζει χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Χωρίς να προκηρύσσει εκατοντάδες θέσεις πωλητών λαϊκών αγορών, για ενδιαφερόμενους στη βόρεια Ελλάδα

Κυρίως όμως, χωρίς να ντρέπεται για το κόμμα που στήριξε και στηρίζει.

Χωρίς να καταθέτει την κομματική του ταυτότητα. Χωρίς να την επικαλείται όποτε τον βολεύει. Χωρίς να υβρίζει την Νέα Δημοκρατία και μετά να έρχεται και να γίνεται βουλευτής της.

Χωρίς να μοιράζει έωλες υποσχέσεις και κυρίως χωρίς να κινείται με εμμονές.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είναι αυθεντικός. Δεν είναι δήθεν. Λειτουργεί ως πολιτικός και ως άνθρωπος. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και αυτό εκτιμήθηκε και εκτιμάται από όλους. Τι θα πρέπει να κάνει δηλαδή;

Άλλα να λέει και άλλα να κάνει; Τι θέλουμε τελικά στη Νέα Δημοκρατία; Έναν ακόμη Τσίπρα; Ένα μεταλλαγμένο πολιτικό; Κάποιον που να λέει ότι πρέπει να στηρίξουν όλοι την Κυβέρνηση, όταν μιλά από τη θέση του Περιφερειάρχη, και μετά από τη θέση του υποψήφιου να δηλώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας; Ποιες είναι οι θέσεις και οι αρχές του καθενός; Καρουσέλ; Ρουλέτα και όπου κάτσει η μπίλια;

Η εκλογή Μεϊμαράκη  είναι η μόνη λύση. Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ομάδα και τα στελέχη σε αγαστή συνεργασία με τους ψηφοφόρους, θα οδηγήσουμε τη Νέα Δημοκρατία μπροστά. Δυνατοί και ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Και με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αρχηγό, να προχωρήσουμε:

-        Σε ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του κομματικού μηχανισμού, με αυτοκριτική σε ότι μας πίκρανε από το χθες.

-        Σε επικαιροποίηση του πολιτικού μας λόγου.

-        Σε κατάρτιση μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους της δικής μας πρότασης, που θα αποτελέσει σύντομα, την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου.

Υπηρετούμε μια Νέα Δημοκρατία, που στηρίζει και σέβεται την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μια Νέα Δημοκρατία, που στηρίζει το κοινωνικό κράτος.

Μια Νέα Δημοκρατία, που διαχωρίζει τα άκρα και τις ακρότητες.

Μια Νέα Δημοκρατία, που απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς Έλληνες.

Μια Νέα Δημοκρατία, που πολιτεύεται για να αυξηθεί ο δημόσιος πλούτος, για να απολαμβάνουν οι πολίτες ασφάλεια και ευημερία.

Με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, στις 20 Δεκεμβρίου η Νέα Δημοκρατία μπορεί να έχει το νέο της Πρόεδρο.

Εύχομαι  και  ελπίζω  να  μη χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές.

Αυτό είναι στο χέρι των Νεοδημοκρατών.

Να προσέλθουμε μαζικά και να ψηφίσουμε.

Να επιλέξουμε εμπειρία, σταθερότητα και προοπτική.

Οι Νεοδημοκράτες δείχνουν το δρόμο και η κοινωνία ετοιμάζεται.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ