17.12.2018 17:17

Χωρίς έργα διερεύνησης των υπαρχόντων υδάτινων πόρων και ο προϋπολογισμός του 2019 της ΔΕΥΑΝΧ

Κάθε προϋπολογισμός είναι απεικόνιση των έργων και πράξεων του φορέα που τον συντάσσει.

Ο παρών προϋπολογισμόςτης ΔΕΥΑΝΧ για το 2019 περιορίζεται στα πλαίσια μιας λογιστικής τακτικής και ακολουθεί τις επιταγές των μνημονιακών νόμων ώστε να είναι εύκολα διαχειρίσιμος και κυρίως ισοσκελισμένος.

Στο βασικό κομμάτι του προϋπολογισμού, που αποτελεί το τεχνικό πρόγραμμαστα αναγραφόμενα έργα ΕΣΠΑ που συνεχίζονται, τα κυριότερα είναι έργα αφαλατώσεων.

Η μόνη μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το masterplan. Μελέτες δεν προβλέπονται, βασικό σημείο ανάπτυξης και προοπτικής κάθε δημοτικού οργανισμού.

Όσο για τα έργα που αναφέρθηκαν για την περίοδο 2021-2027 είναι απλές καταγραφές σήμερα, με προοπτική δεκαετίας.

Η ΔΕΥΑΝΧ περιορίζεται σε μια καθημερινότητα συντηρήσεων, επέκτασης υπαρχόντων ή επισκευών δικτύων κ.λπ. και ανάλογης οικονομικής διαχείρισης πόρων.

Δεν είδαμε ούτε φέτος, πέρα από τον κύριο στόχο που έχει θέσει η ΔΕΥΑΝΧ για τη δημιουργία αφαλατώσεων, έργα που να προβλέπουν τη διερεύνηση των υπαρχόντων υδάτινων πόρων, τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των επιφανειακών υδάτων του νησιού για την παροχή μιας καλής ποιότητας νερού στους πολίτες, έργα εν γένει που να οδηγούν σε μια άλλη προοπτική ανάπτυξης.

Δεν μηδενίζουμε ούτε το έργο που έχετε κάνει ούτε τις προσπάθειες, αλλά δεν παύει ο παρών προϋπολογισμός να ακολουθεί τη ίδια συνταγή με τους προηγούμενους σύμφωνα τις εγκυκλίους και τις εντολές του κεντρικού κράτους, μέσα στο βαρύ κλίμα της οικονομικής κρίσης και ως εκ τούτου, δεν ψηφίζω τονπροϋπολογισμό του 2019.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ