14.11.2013 17:28

Αν ήμουν στη θέση … του Παντελή Στεφάνου

… θα κρατούσα ίδια και απαράλλαχτη στάση μπρος και πίσω από τα δημοσιογραφικά μικρόφωνα. Έκπληκτοι οι δημοσιογράφοι και, φαντάζομαι, πολλοί από τους συναδέλφους του άκουσαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τον αντιδήμαρχο Χίου να λέει επί λέξει: «Είχε την τύχη η Χίος να έχει έμπειρο δήμαρχο, έμπειρους δημοτικούς συμβούλους στη μετάβαση της Καλλικρατικής εποχής και Τεχνική Υπηρεσία ακούραστη. Με συνολική και συλλογική δουλειά φτάσαμε σε πολύ σπουδαία αποτελέσματα».

Στην ουσία των δηλώσεων δεν είναι της παρούσης να επεκταθώ. Η εμπειρία ήταν οπωσδήποτε στοιχείο χρήσιμο στη μεταβατική περίοδο του ενιαίου Δήμου. Αναλογίζεται όμως ο αντιδήμαρχος Χίου το επίπεδο της προσωπικής του αξιοπιστίας, όταν φέρει κατά νου κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με πλείστα πρόσωπα;

Πάντοτε με καλοπροαίρετη διάθεση βελτίωσης ο αντιδήμαρχος στη διάρκεια τους καταθέτει τους σοβαρούς προβληματισμούς του για τη λειτουργία του δημοτικού συνόλου, αρχής και υπηρεσιών. Τις περισσότερες φορές αγγίζει την καρδιά των προβλημάτων και ισχυρίζεται ότι μεταφέρει τις απόψεις του στον «επάνω όροφο», πλην όμως δεν τυγχάνουν της δέουσας προσοχής.

Πώς να τύχουν όμως, όταν δημοσίως θυμιάζει;

Ο Παν. Στεφάνου έχει τη βαρύτητα του πρώτου κατ’ επανάληψει εκλεγμένου νομαρχιακού και δημοτικού συμβούλου. Έχει τιμηθεί με τις πιο διακριτές θέσεις σε Νομαρχία και Δήμο. Κάθε του λέξη, επομένως, μετρά με το αναλογούν βάρος.

Όταν ο ίδιος, την κρίσιμη ώρα, βλέπει τα πάντα καλώς καμωμένα, μοιράζει δημόσια συγχαρητήρια και αποφεύγει κάθε νύξη καλοπροαίρετου προβληματισμού, πώς να έχουμε την απαίτηση οι υπόλοιποι σύμβουλοι, οι εκλεγμένοι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, να ορθώσουν ανάστημα; Να πετύχουν, δια της κριτικής ή των υποδείξεων τους, να διορθωθούν οι όποιες κακοτοπιές υπάρχουν; Να απαλειφθεί η αίσθηση του αλάθητου που κυριεύει το δημοτικό κτίριο και υποβιβάζει όσα σωστά γίνονται; Ας τα αναλογιστεί όλα αυτά ή τουλάχιστον ας πάψει να διαμαρτύρεται υπογείως.

ο θεσιθήρας     

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ