8.4.2024 12:18

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μακριδάκη στη Θεσσαλονίκη, η καλύτερη διαφήμιση για τη Χίο

Στον κατάμεστο από κόσμο και φιλόξενο χώρο του «Ύψιλον», ενός άψογα αναστηλωμένου καραβάν-σεραγιού στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο Γιάννης Μακριδάκης, την Πέμπτη 4 Απριλίου, το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ιπποπόταμοι Συντροφιάς». Ο συγγραφέας, με πνευματώδες χιούμορ και περισσή γοητεία, μίλησε για ένα από τα πιο ευχάριστα έργα του, η δράση του οποίου εκτυλίσσεται στα Μαστιχοχώρια, καθώς και για θέματα αγαπητά στην καρδιά του: την προσφυγιά, τα ζώα και τη φύση, τον πολιτισμό και τον παράδοση.

Κατόπιν το κοινό τον κατέκλυσε με ερωτήσεις για παλαιότερα και νεότερα βιβλία του, για την καλλιτεχνική έμπνευση, αλλά και για την καλλιέργεια της μαστίχας και τη Χίο. Ο χώρος μύρισε σκίνο και άνθη εσπεριδοειδών και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για το νησί από τις παρουσιάσεις των βιβλίων του Μακριδάκη και τη ζεστή ανταπόκριση των αναγνωστών του, που φαίνεται πως τον ακολουθούν φανατικά. Προηγήθηκε η παρουσίαση των Ιπποποτάμων στη Λάρισα και έπονται οι εκδηλώσεις σε Αθήνα, Πειραιά και σε άλλες πόλεις της χώρας όλο τον Απρίλιο, και ξανά στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο. 

Γιάννης Μακριδάκης, 2024, Ιπποπόταμοι Συντροφιάς, Αθήνα: εκδόσεις Εστία, σελ.168.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ