11.9.2014 13:37

Η φιλονικία στην εκκλησία της Χίου

‘’Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς  ημών και ειρήνη τω κόσμω…’’  Αυτά γράφουν οι γραφές.  Τα καλά και συμφέροντα  επιδιώκει και ο κλήρος  και γι’ αυτό έκανε συνδικαλισμό, ειρήνη όμως δεν έχει αλλά φιλονικίες για τα  προβλήματα.  Ως πιστοί ενδιαφερόμαστε γιατί δεν θέλουμε τον κλήρο απαξιωμένο από την κοινωνία. Aυτό, γιατί αποτελεί έναν από τους συνδετικούς κρίκους των Ελλήνων που μαζί με άλλους (γλώσσα κ.λ.π.)  τον  κάνουν συμπαγές σύνολο για να αντισταθεί στους εχθρούς του που όταν τους   προτείνει κλάδον ελαίας , αυτοί του προτείνουν την ξιφολόγχη

Γι’ αυτό λυπούμαστε ιδιαίτερα όταν μαθαίνουμε για τις κατά καιρούς εκκλησιαστικές παρεκτροπές που τον απαξιώνουν και στιγματίζουν και τους αθώους, όπως π.χ  για τον ιερέα που τον συνέλαβαν ‘’ωθούντα’’ δύο αλλοδαπές  και είδαν και έπαθαν οι γιατροί  να ηρεμήσουν το  πριαπισμένο του…. ’’όργανο’’,  γιατί είχε πάρει διπλή δόση αφροδισιακών.  Εμείς δεν γνωρίζομε εκ των έσω  τις αιτίες της παρούσης αντιδικίας ούτε είναι της αρμοδιότητάς μας να κάνουμε τον ιεροκήρυκα,  λυπόμαστε όμως  γιατί η εκκλησία απαξιώνεται από τους πιστούς, και χαλαρώνει η ομοψυχία του Έθνους σε περίπτωση αντιμετώπισης κρίσιμων εθνικών προβλημάτων .

Υπάρχουν συμφέροντα και σκάνδαλα σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, λείπει η αγάπη η ανιδιοτέλεια και η ομόνοια. Τα θρησκευτικά συμφέροντα και τα σκάνδαλα συμπληρώνουν την εικόνα μιας χώρας που παρακμάζει και αποσυντίθεται όπως το Βυζάντιο, όταν όλοι οι γείτονες απειλούν να την κατακερματίσουν και οι ‘’φίλοι’’ Ευρωπαίοι επιδιώκουν να την κάνουν αποικία τους.

Είμαστε στη δωδεκάτην παρά πέντε ώραν  και υπάρχει ακόμη χρόνος να ομονοήσει η εκκλησία  να καταργήσει τα φαρδιομάνικα και να υποστείλουν προσωρινά τα κόμματα τις χρωματιστές παντιέρες τους . Διαφορετικά μας περιμένει δουλεία που συν τοις άλλοις σημαίνει άδειο τραπέζι, και τελικά Εθνικός διασυρμός. Ήδη είναι εμφανέστατη η Εθνική παρακμή και μας περιμένει μόνον η ύπαρξη μας στην ιστορία σαν ένας πανάρχαιος και χρήσιμος στην ανθρωπότητα λαός..

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ