21.3.2016 13:06

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται….

     Όλοι/ες μας παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες την άφιξη του κουαρτέτου των δανειστών και τις σκληρές διαπραγματεύσεις των υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης με αυτούς. Όλοι/ες μας ευχόμαστε να προχωρήσει, όσο γίνεται γρηγορότερα,  η διαπραγμάτευση, γιατί αυτό γνωρίζουμε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας.

     Την Κυριακή η διαπραγμάτευση σταμάτησε χωρίς να κλείσει. Είναι τρομακτικό αυτό; Σαφώς ΟΧΙ. Για πρώτη φορά επιτέλους μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται. Η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει την κοινωνία και κυρίως τους πιο αδύναμους, όσο το δυνατόν περισσότερο. «Δεν θα δεχτούμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου» διαμηνύει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Και είναι λογικό αυτό, γιατί με βάση αυτά τα συμφωνηθέντα πήγαμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και προέκυψε η σημερινή Κυβέρνηση.

       Αυτά τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου προασπίζεται λοιπόν η Κυβέρνηση της Αριστεράς με όλες της τις δυνάμεις, ώστε:

  • Να μην γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ( αντίθετα προγραμματίζονται προσλήψεις)
  • Να μην μειωθούν οι μισθοί (νομοθετήθηκαν αυξήσεις)
  • Να μην απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
  • Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας
  • Να μην μειωθούν οι συντάξεις

         Η τωρινή διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση δεν μπορεί να πάρει πίσω τίποτε από όλα αυτά. Ας προσπαθούν ΜΜΕ και αντιπολίτευση να δημιουργούν εικόνες καταστροφής, να διαρρέουν ψευδείς πληροφορίες, να παραπληροφορούν.

        Αυτή η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται, η κυβέρνηση θα αντισταθεί στην επιβολή ταξικού προγράμματος λιτότητας, θα επιμείνει, γιατί έχει το δίκιο με το μέρος της και ο κόσμος το βλέπει και θα τελειώσει νικηφόρα για την χώρ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ