21.3.2016 13:06

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται….

     Όλοι/ες μας παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες την άφιξη του κουαρτέτου των δανειστών και τις σκληρές διαπραγματεύσεις των υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης με αυτούς. Όλοι/ες μας ευχόμαστε να προχωρήσει, όσο γίνεται γρηγορότερα,  η διαπραγμάτευση, γιατί αυτό γνωρίζουμε ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας.

     Την Κυριακή η διαπραγμάτευση σταμάτησε χωρίς να κλείσει. Είναι τρομακτικό αυτό; Σαφώς ΟΧΙ. Για πρώτη φορά επιτέλους μια ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται. Η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει την κοινωνία και κυρίως τους πιο αδύναμους, όσο το δυνατόν περισσότερο. «Δεν θα δεχτούμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου» διαμηνύει ο Πρωθυπουργός της χώρας. Και είναι λογικό αυτό, γιατί με βάση αυτά τα συμφωνηθέντα πήγαμε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και προέκυψε η σημερινή Κυβέρνηση.

       Αυτά τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου προασπίζεται λοιπόν η Κυβέρνηση της Αριστεράς με όλες της τις δυνάμεις, ώστε:

  • Να μην γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ( αντίθετα προγραμματίζονται προσλήψεις)
  • Να μην μειωθούν οι μισθοί (νομοθετήθηκαν αυξήσεις)
  • Να μην απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
  • Να μην απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας
  • Να μην μειωθούν οι συντάξεις

         Η τωρινή διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση δεν μπορεί να πάρει πίσω τίποτε από όλα αυτά. Ας προσπαθούν ΜΜΕ και αντιπολίτευση να δημιουργούν εικόνες καταστροφής, να διαρρέουν ψευδείς πληροφορίες, να παραπληροφορούν.

        Αυτή η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται, η κυβέρνηση θα αντισταθεί στην επιβολή ταξικού προγράμματος λιτότητας, θα επιμείνει, γιατί έχει το δίκιο με το μέρος της και ο κόσμος το βλέπει και θα τελειώσει νικηφόρα για την χώρ

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ