2.2.2024 14:48

Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα

Αν και όλοι τώρα πια, καταντήσαμε «GAY», γιατί τώρα πλέον, είναι στη: μόδα

Δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση, παρά μόνο για τους ηλίθιους και τις ηλίθιες!!! Γκομενοδουλίτσες είναι (γι’αυτό και ΔΕΝ παντρεύομαι, δεν φταίνε μόνο οι γονείς μου)!!! Ήθελα να το γράψω για τη Γιορτή της Γυναίκας, αλλά τώρα μου την έδωσε…

Γυναίκα ονομάζεται κάθε άνθρωπος που ανήκει στο θηλυκό φύλο!!!Η προσφώνηση: ΓΥΝΑΙΚΑ, αναφέρεται σε ενήλικο άτομο, θηλυκού φύλου!!! Για πιο νεαρά θηλυκά άτομα, υπάρχει η προσφώνηση: ΚΟΠΕΛΑ, και τέλος, τα έφηβα άτομα και τα παιδιά του θηλυκού φύλου αποκαλούνταν στην εποχή των γονιών μας: ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, και τώρα στη Δημοτική πλέον: ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!! Οι γυναίκες με την τυπική γενετική ανάπτυξη είναι συνήθως σε θέση να γεννήσουν από την εφηβεία ως την εμμηνόπαυση…

Η ελληνική λέξη γυναίκα, προέρχεται από την πρωτοϊνδοευρωπαϊκή ρίζα *gʷḗn-,από την οποία προέρχεται και η λέξη για τη γυναίκα σε πολλές άλλες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες!!! Η σημερινή λέξη προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη γυνή, από την αιτιατική της αρχαίας λέξης!!!

Συνήθως, οι γυναίκες κληρονομούν ένα ζευγάρι χρωμοσωμάτων Χ από τους γονείς τους… Η ανατομία της γυναίκας αποτελείται από το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει: τις ωοθήκες, τις σάλπιγγες, τη μήτρα, τον κόλπο και το αιδοίο!!! Η λεκάνη της ενήλικης γυναίκας είναι μεγαλύτερη, οι γοφοί είναι μεγαλύτεροι και το στήθος της είναι μεγαλύτερο από το στήθος των ανδρών. Γι’αυτό και από τους straight άνδρες υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση προς το γυναικείο φύλο, αλλά ιδιαίτερη τάση προς εκμετάλλευση, κακομεταχείριση, κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία και γυναικοκτονίες!!!

Οι γυναίκες έχουν λιγότερες τρίχες στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος, πάντα σε σχέση με τους άνδρες, ενώ έχουν υψηλότερη παρουσία λίπους στο σώμα και είναι κατά μέσο όρο πιο κοντές και λιγότερο μυώδεις από τους άνδρες, οπότε αν δεν ξέρουν πολεμικές τέχνες για αυτοάμυνα, την έχουν κυριολεκτικά βαμμένη… Παράλληλα, το μέγεθος των γυναικείων μαλλιών τείνει να είναι μεγαλύτερο και πλουσιότερο του ανδρικού και λόγω ορμονών. Αν και τώρα είναι στη μόδα, πολλοί άνδρες που μπορούν, να έχουν μαλλιά μέχρι τον π@πό και είναι κυριολεκτικά αηδία (ιδίως ροκάδες και Heavy Metalάδες). Προσωπικά είμαι της παλιάς σχολής… παλαιάς κοπής γυναίκα…

Σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων συχνά καθόριζαν και περιόριζαν τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των γυναικών, και ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει ισοτιμία και ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και μόνο λόγω της μυϊκής δύναμης, παρά μόνο μετά από αιώνες (προσωπικά, μέχρι τα 55, θα έχω ψοφήσει και από την αρρωστημένη τοξικότητα… είμαι επαναστάτρια, με ή χωρίς αιτία)!!!

Μάλιστα, πολλά θρησκευτικά δόγματα ορίζουν ορισμένους κανόνες για τις γυναίκες, καθώς και οι κοινωνίες άλλαξαν και κατά τον 20ο αιώνα, οι γυναίκες απέκτησαν πολύ περισσότερες επαγγελματικές δυνατότητες πέραν του νοικοκυριού και επεδίωξαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να εργαστούν!!!

Η βία κατά των γυναικών, είτε είναι ενδοοικογενειακή είτε μέσα στην κοινωνία, έχει μακρά ιστορία και διαπράττεται κυρίως από άνδρες και σε ορισμένες κοινωνίες οι γυναίκες δεν έχουν αναπαραγωγικά δικαιώματα (όπως κι εγώ από την οικογένειά μου), και τα κινήματα και οι ιδεολογίες του φεμινισμού έχουν κοινό στόχο την επίτευξη της ισότητας των φύλων!!!

Στις τρανς γυναίκες, η ταυτότητα φύλου τους δεν ευθυγραμμίζεται με το αρσενικό φύλο το οποίο είχαν όταν γεννήθηκαν. Οι διεμφυλικές γυναίκες, αρκετές φορές, παρουσιάζουν χαρακτηριστικά φύλου που δεν ταιριάζουν στις τυπικές έννοιες της βιολογίας των γυναικών.

Προσωπικά, έχω να σας δώσω μόνο μια συμβουλή:

«Να μην ερωτευτείτε ποτέ γυναίκα που διαβάζει, γυναίκα που αισθάνεται υπερβολικά ή γράφει…

Να μην ερωτευτείτε ποτέ μια γυναίκα πνευματώδη, πλανεύτρα, τρελή και παλαβή (γιατί είναι μάγισσα)…

Να μην ερωτευτείτε ποτέ γυναίκα που σκέφτεται, που γνωρίζει αυτά που ξέρει κι επιπλέον μπορεί και να πετά, γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της…

Να μην ερωτευτείτε ποτέ γυναίκα που γελά ή κλαίει στον έρωτα, που ξέρει να μετουσιώνει το κορμί σε πνεύμα, πόσω μάλλον μια που αγαπά την ποίηση ή που στέκεται να θαυμάσει για ώρες κάποιον πίνακα και που δεν ξέρει πώς να ζει χωρίς τη μουσική…

Να μην ερωτευτείτε ποτέ γυναίκα που ενδιαφέρεται για την πολιτική, που είναι επαναστάτρια (είτε με, είτε χωρίς αιτία σαν κι εμένα…) και νιώθει φρίκη απέραντη μπροστά στην αδικία!!! Και που είναι όμορφη δίχως να στέκεσαι στο πρόσωπο ή το κορμί της, και αν δεν το πάρεις πρέφα, είσαι ένας κοινός ηλίθιος!!!

Να μην ερωτευτείτε ποτέ γυναίκα παθιασμένη, παιχνιδιάρικη, διαυγή!!! Μην το ευχηθείτε ποτέ να ερωτευτείτε γυναίκα τέτοια!!!

Γιατί όταν ερωτεύεσαι γυναίκα όπως αυτή, ασχέτως αν μείνει μαζί σου ή αν σε αγαπήσει κι εκείνη, από μια τέτοια γυναίκα, ποτέ δεν επιστρέφεις…»

[Ποίημα από την Δομινικανή ποιήτρια Martha Rivera Garrido, 1960]

 

ΓΥΝΑΙΚΑ: Στο περιβόλι της καρδιάς είσαι όμορφο λουλούδι, κι από τους ήχους του μυαλού το πιο γλυκό τραγούδι!!!

(Κι εκεί που πάμε να γράψουμε κάτι ρομαντικό, ακούγεται μια κραυγή από την κουζίνα, από τη μάνα μας, να πάμε να βγάλουμε τον νεροχύτη)…

Σας ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΕΧΤΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ…

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ