27.7.2016 11:21

Η βία διδάσκεται και γίνεται συνήθεια… Αλίμονο….

Αυτό το καθημερινό θέατρο της βίας, της τρομοκρατίας και των φόνων που παρακολουθούμε, σαν να βλέπομε επεισόδιο σίριαλ στις τηλεοράσεις μας, πρέπει να μας αφυπνίσει τελικά.
Συνάνθρωποι, εν δυνάμη θύματα, αθώοι που σιγουριά δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε ούτε μέσα στο σπίτι σας, τι περιμένετε για να στραφείτε ενάντια στα σχέδια των πραγματικών δολοφόνων που σχεδιάζουν των αφανισμό σας και των παιδιών σας εκ του παρασκηνίου και θέλουν να συνηθίσουμε να ζούμε με τον θάνατο και το έγκλημα αγκαλιά σαν να είναι αναπόφευκτο δεδομένο της ζωής μας;
Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παρακολουθούν βίαια έργα και σίριαλς που δείχνουν τρόπους εγκλημάτων κατά των ανθρώπων και κατά της ζωής - η οποία είναι το δώρο του Θεού κι οφείλουμε να το προφυλάγουμε και να το εκτιμούμε - σαν να είναι καθημερινή κι εφαρμοσμένη τέχνη στην κοινωνία και στους τρόπους που πρέπει να χρησιμοποιεί ο καθένας για να επιβάλει το εγώ και τις επιδιώξεις του. 
Όχι όπλα-παιχνίδια που στη συνέχεια γίνονται εργαλεία καθημερινής χρήσης για το προσωπικό κέρδος του καθενός.
Όχι ανταγωνιστικά πάθη με ομάδες, κόμματα, θρησκείες και πρόσωπα κατασκευασμένα-είδωλα-παραδείγματα από τους διαφημιστές και τα μίντια, όσα προσωπικό κέρδος δεν αφήνουν σε κανένα, παρά μόνο σ’ αυτούς που κερδίζουν από τον θαυμασμό και την παθιασμένη σας αφοσίωση.
Μην χειροκροτείται εύκολα, μην θαυμάζετε απροβλημάτιστα, μη μιμείστε το λαμπερό το φτιαχτό το εύκολο και το παράδοξο, είναι παγίδες και παρασύρουν στην βία και στην καταστροφή.
Κι ένα μόνο να θυμάστε:

Τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα κι άκοπα.

Όποιος σας τάζει την ευκολία και την καλοπέραση το κάνει για να κερδίσει από την απροβλημάτιστη αφέλειά σας.

Κι όποιος σας δείχνει τρόπους εξόντωσης ανθρώπων και ιδεών για το κέρδος σας το κάνει για να κερδίζουν τα δικά του εργοστάσια και οι δικές του πηγές ολέθρου και γενοκτονιών. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ