30.10.2014 10:53

Ευτυχώς που δεν κερδίσατε …

Όσα συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στη συνεδρίαση της νέας λιμενικής επιτροπής, απέδειξαν στην πράξη το «εγώ στραβώνω και πουλώ και εσύ βλέπε κι αγόραζε» Λιμενική Επιτροπή Χίουμε τον κ. Λαμπρινούδη της  μειοψηφίας σε ρόλο αποπροσανατολιστού.

Την στιγμή που ο ίδιος :

α) Έχει αποκρύψει από τη λιμενική επιτροπή τη μελέτη χωροθέτησης τουριστικών σκαφών (Μαρίνα) στο νότιο τμήμα του κ. Λιμένα  από τις 20 Μαρτίου 2014.

β) δεν έχει κάνει τίποτα για να αρχίσει η προώθηση του συνολικού σχεδιασμού για την αξιοποίηση του κεντρικού λιμένα  (Masterplan)  που λήγει στις 15-4-2015  

γ) δεν είχε προωθήσει κανένα ανασχετικό έργο στα ψηλά του Καλοπλύτη ως νομάρχης και δήμαρχος, για να μην μπαζώνεται το λιμάνι από τις φερτές ύλες (αμμοχώματα κλπ) δ) δεν προέβλεψε- ως νομάρχης-να είναι ολοκληρωμένη η μελέτη του λιμένα Μεστών, για να λειτουργούσε από χρόνια που έχει τελειώσει.

Αντίθετα, πίεζε αφόρητα την λιμενική επιτροπή να κατασκευάσει ένα ακόμη αυθαίρετο έργο (τα πεζοδρόμια) τη στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ – με ευθύνη του ιδίου- προχωρεί τον  σχεδιασμό του που είναι εκ διαμέτρου αντίθετος  με τους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. 

Ο σχεδιασμός αυτός αν ολοκληρωθεί όπως έχει:  Δίδει την χαριστική βολή στην συνολική αξιοποίηση του μεγάλου και ωραίου μας λιμανιού, μια και θα διατηρήσει το πλοία ακτοπλοΐας  και κρουαζιερόπλοια στην ίδια θέση, τη προκυμαία  νταλικόδρομο όλες τις ώρες μέρας και νύχτας και την μαρίνα, νεκροταφείο ολίγων μεγάλων και  πολύ μεγάλων (80 μ. μήκους ) σκαφών με ελάχιστους επισκέπτες.

Αφού φρόντισε  να ολοκληρώσει ξοδεύοντας 20.000€ προεκλογικές υποσχέσεις του με  ανάθεση φωτογραφικών εργασιών (;) για να σκεπασθούν προσωρινά (;) οι τοίχοι της ιχθυόσκαλας, ανέφερε εκ νέου  -ότι η ίδια- δηλαδή η ιχθυόσκαλα, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για κατάστημα αφορολογήτων ειδών, τη στιγμή που οι επισκέπτες από ανατολή παραμένουν επί χρόνια αβοήθητοι στο έλεος των καιρικών συνθηκών και απειλούν να σταματήσουν  να έρχονται, μια και το τελωνείο στερείται των απαραίτητων χώρων.

Ευτυχώς που δεν κερδίσατε (τις εκλογές) κ. Λαμπρινούδη. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ