1.2.2024 7:44

Επισήμανση από τα Βορειόχωρα στη ΔΕΥΑΧ

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ, ότι θα ισχύσει και για το νέο έτος η  «λόγω της ρήτρας της ΔΕΗ»  προϋπάρχουσα πρόσθετη χρέωση στους λογαριασμούς ύδρευσης, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η χρέωση αυτή για τα Βορειόχωρα είναι σαφώς   άδικη, για να μην πούμε άκριτη ή ακόμα και ανάλγητη. Και τούτο διότι, στα περιθωριοποιημένα και λησμονημένα στην κυριολεξία αυτά χωριά, η φύση  στάθηκε σε ένα και μόνο μεγαλόψυχη, στο να τα προικίσει με άφθονα και τρεχούμενα νερά, οπότε δεν επιβαρύνουν τη ΔΕΥΑΧ ούτε με αφαλατώσεις ούτε με γεωτρήσεις. Και επί πλέον, οι ελάχιστοι μονίμως διαμένοντες κάτοικοι δεν δαπανούν ούτε τα προβλεπόμενα παγίως κυβικά, ενώ  τα 4/5 των σπιτιών  μένουν τον περισσότερο χρόνο ή και μονίμως κλειστά. Πώς λοιπόν μπορεί να δικαιολογηθεί η πρόσθετη χρέωση με τα δεδομένα αυτά;  

Και μία αναγκαία προσθήκη. Γίνεται λόγος στην προαναφερθείσα ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ για αύξηση 2 €. Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται με άλλους καταναλωτές στα προαναφερθέντα χωριά, αλλά στην προσωπική μας περίπτωση (έχουμε κατοικία στο χωριό καταγωγής μας  Μελανιός)  τούτο είναι ανακριβές, καθώς προηγουμένως πληρώναμε  το τρίμηνο 9 με 10 €, που ήταν το πάγιο, και από την επιβολή της πρόσθετης χρεώσεως πληρώνουμε 14 €, αύξηση δηλαδή άνω του 50% !    

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι θα επανεξετάσουν το ζήτημα με την υπευθυνότητα και την ευαισθησία, που απαιτεί η ευθυκρισία, η σύνεση και η ευσυνειδησία.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ