1.9.2014 10:37

Ένα θετικό σταυροδρόμι

Αν σε κάποιον δικαιωματικά ανήκε το σαββατοκύριακο που περάσαμε αυτός είναι ο Στ. Κάρμαντζης. Ο πρώην βουλευτής και νυν αντιπερφιερειάρχης Χίου, σε μια απόφαση από εκείνες που μια φορά πρέπει να λάβεις, άφησε πίσω του τα παχιά βουλευτικά έδρανα και προνόμια και αποφάσισε, όπως είχε υποσχεθεί, να υπακούσει στη νωπή λαϊκή εντολή και να αφιερωθεί στα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη, εξίσου σημαντικά με οποιαδήποτε άλλη θέση.

Αντιλαμβάνομαι ότι για πολλούς η επιλογή μεταξύ προνομίων μπορεί να φανεί υπερβολή. Δεν είναι έτσι... Αν έχουμε την ειλικρίνεια να δούμε πέρα από προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες, ο Στ. Κάρμαντζης έλαβε μια απόφαση με «ελεγχόμενο» ρίσκο, καθώς ακόμη δεν έχει αξιολογηθεί επαρκώς η περίπτωση Καλογήρου στο Σ.τ.Ε. και ενδεχόμενα όταν αυτό γίνει να έχουμε ή να μην έχουμε κι άλλες εκπλήξεις.

Θέλω όμως να σταθώ στο κρίσιμο σταυροδρόμι που ανοίγεται για τον τόπο. Για πρώτη φορά καταγράφεται μια λογική σειρά που όμοια της δεν είχαμε δει τα τελευταία χρόνια. Δήμαρχος (Βουρνούς), Αντιπεριφερειάρχης (Κάρμαντζης) και βουλευτής (Κ. Τριαντάφυλλος) διατηρούν μια άρρηκτα δυναμική σχέση μεταξύ τους που μπορεί να αποτελέσει προπομπό θετικών εξελίξεων, μιας και ο τόπος πορεύεται σχεδόν υπό καθεστώς συν-απόφασης των προτεραιοτήτων που καταγράφονται. 

Για του λόγου το προφανές, ήταν μια ανάγκη που ο τόπος την είχε στερηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Είτε γιατί ο ένας αιρετός δεν μιλούσε με τον άλλον, είτε γιατί οι κομματικές διαδικασίες επέβαλλαν μια διαφορετική πραγματικότητα, όλα αυτά κόστισαν χρόνο και πιστώσεις σε ένα τόπο που διψά για εξελίξεις.

Το τρίπτυχο που προδιαγράφεται και με δεδομένη και την φούρια Μηταράκη να εμπλακεί ενεργά στις εξελίξεις,  διαθέτει σημαντικά προνόμια για να προσφέρει λύσεις υπό καθεστώς συμφωνίας.

Η επιλογή Κάρμαντζη λοιπόν, προσέφερε λύσεις και πολλαπλά επίπεδα. Επαφίεται καθαρά στην κρίση του καθενός (και στην αντοχή του) να το συνειδητοποιήσει, ερχόμενος αντιμέτωπος ακόμη και με τυχών προσωπικές αντιθέσεις ως προς τα πρόσωπα και τους ρόλους που διαδραματίζουν.

Όλοι από κοινού καλούνται να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και την ευθύνη της θέσης που τους βαραίνει. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, τα πρόσωπα διαθέτουν τη διάθεση, λείπει η κοινή συνιστώσα των απόλυτα αναγκαίων προτεραιοτήτων που αργά ή γρήγορα θα διαφανεί. Ο τόπος έχει υπομονή.... 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ