13.2.2023 12:23

ΕΜΕΙΣ με το «ΕΜΕΙΣ» μπορούμε και θα βγούμε Νικητές!

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πλέον αποτυχημένος υπουργός και βουλευτής που έχει ποτέ εκπροσωπήσει το νησί μας Νότης Μηταράκης μεθόδευσαν με τις ευλογίες της Ε.Ε. τη δημιουργία υπερδομής Προσφύγων-μεταναστών στη Χίο μας.

Ήταν Φλεβάρης του 2020 όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιχείρηση από τις δυνάμεις καταστολής οι οποίες προσέβαλαν βάναυσα και αιματοκύλισαν το νησί.

Ήταν τότε που η κοινωνία της Χίου με μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πράξεις αυταπάρνησης κατάφερε να ματαιώσει τις εμμονικές προσπάθειες του υπουργού ο οποίος ακόμη δεν έχει ζητήσει ούτε μισώ συγγνώμη.

Εντός της τριετίας 2020-2023 οι εντολοδόχοι της κυβέρνησης προεξάρχοντος του κυρίου Μηταράκη επιχείρησαν κι άλλες φορές να επιβάλλουν τα σχέδιά τους. Πότε με τις Μπαμπακιές όπου συνάντησαν πάλι σθεναρή αντίσταση κι ένα βροντερό όχι από το Δημοτικό μας συμβούλιο, τώρα πάλι με το Θόλος όπου συνεχίζουν να προσπαθούν είτε μέσω δικαστικών οδών είτε με προσπάθειες όπως αυτή πριν 1 χρόνο περίπου όπου προσπάθησαν μια απ’ τις πλέον ιερότερες ημέρες για τον χριστιανισμό και τους Έλληνες, την ημέρα των Θεοφανείων, να φέρουν εν κρυπτώ μηχανήματα για να ξεκινήσουν οι εργασίες. 

Σήμερα ο υπουργός μετανάστευσης μιας και διανύουμε προεκλογική περίοδο δεν τολμά να αρθρώσει λέξη για το ζήτημα και προσπαθεί εναγωνίως να κρύψει τον “εφιάλτη” κάτω από το χαλί, όμως οι επιδιώξεις του ας μην γελιόμαστε, παραμένουν οι ίδιες.

Τι είναι όμως τελικά αυτό που έχει ως τώρα οδηγήσει σε ματαίωση όλων αυτών των σχεδίων και έχει κρατήσει το νησί μας ελεύθερο;

Αναμφίβολα καθένας ο οποίος μπορεί και κρίνει αντικειμενικά τις καταστάσεις θα μπορούσε να το προσεγγίσει:

Η συλλογική προσπάθεια ενός λαού, που σταθερός στα πατριωτικά του αισθήματα, απαρέγκλιτα προσηλωμένος σε αξίες όπως η ελευθερία, το αδούλωτο πνεύμα, η εντιμότητα, η αγάπη για τούτο το νησί που φυλάγει Θερμοπύλες σε μια εποχή που κυριαρχεί ένας άκρατος και ανιστόρητος αναθεωρητισμός εκπορευόμενος από επικίνδυνα κέντρα και συμφέροντα, τολμά να αγωνιστεί έχοντας ως πρόταγμα το «ΕΜΕΙΣ»!

Ναι, το γνωστό εκείνο «ΕΜΕΙΣ» στο οποίο ο στρατηγός Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του απέδωσε το θαύμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 παρά τις έριδες και τις διχόνοιες… Που πάντα καραδωκούν.

Εκείνο το «ΕΜΕΙΣ» που αποτελεί την πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος, που δίνει φωνή και δύναμη στις τοπικές κοινωνίες να ορθώσουν το ανάστημά τους.

Μέσα σε αυτό το «ΕΜΕΙΣ» κι εγώ αγωνίστηκα, αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να παλεύω ώστε η Χίος μας να μην γίνει έρμαιο στα χέρια αμοραλιστικών συμφερόντων που προσβλέπουν να αλώσουν τα θέλω και τα πρέπει μας. Που προσβλέπουν να αλλοιώσουν τις Αξίες, τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις μας, υλοποιώντας τα σχέδιά τους για δημιουργία μιας τεράστιας φυλακής ψυχών, καταπατώντας την αξιοπρέπειά μας.

Παραμένω με εμπιστοσύνη αταλάντευτα σταθερός στρατιώτης στις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων και των φορέων του νησιού μας και διεκδικώ με την υποψηφιότητα μου να γίνω ακόμα ποιό χρήσιμος σε αυτή τη συλλογική μας προσπάθεια, από την οποία είμαι σίγουρος πως στο τέλος ΕΜΕΙΣ θα βγούμε νικητές. 

Γιατί η Χίος μας αξίΖΕΙ!!!


Κείμενο του Χριστόφορου Κριμιζή - Υποψήφιου Βουλευτή Χίου ως η ανταπόκριση του, στο πρόσφατο κάλεσμα της ‘Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου’ προς όλους όσους διεκδικούν τη ψήφο του Χιώτη & της Χιώτισσας στις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ