12.5.2016 10:25

Έκπτωση δίχως τέλος

Μετά από κυοφορία οκτώ και πλέον μηνών η Κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές μας η οποία θα μας κοστίσει περίπου έξι δισεκατομμύρια, χωρίς να λογαριάζεται τι θα χρεώνει εσαεί ο λεγόμενος κόφτης.

Αργά ή γρήγορα θα έρχονταν οι λογαριασμοί της «αυταπάτης» του κ. Τσίπρα και όπως λένε στελέχη του ας προσέχαμε. Και ειδικά ας προσέχαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη όπου σύμφωνα με τις δικαιολογίες κυβερνητικών στελεχών ο ελληνικός λαός τους εξουσιοδότησε να μας αποτελειώσουν, άρα να δεν «δικαιούμαστε για να ομιλούμε».

Μπορώ να πω ότι είχα προετοιμαστεί «ψυχολογικά» για αυτό που έρχεται, αν και δεν ξέρω ακόμα πως θα ανταπεξέλθω στην καταιγίδα των φόρων και από τις νέες μειώσεις των αποδοχών μου. Από χρόνια είχα κατατάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του στην τάξη των πολιτικά απατεώνων δεν με ξενίζει πια από αυτούς τίποτα. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να κατανοήσω την μεγάλη «χαρά» (αυτή που νιώθουν και οι δανειστές) που μας έχει καταλάβει από το δεύτερο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου.

Αυτό όμως που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι ενάμιση σχεδόν χρόνο από τον Γενάρη του 2015 που κατέλαβε την εξουσία αυτή η ομάδα δείχνει ολοφάνερα και ανερυθρίαστα ότι δεν έχει κανένα ενδοιασμό να μεταχειρισθεί κάθε μέσο και τρόπο, δίχως να τους νοιάζει τι θα κοστίσει στην χώρα και τους πολίτες την ζωή μας, την οικονομία, την εθνική κυριαρχία, το κύρος της χώρας κλπ. προκειμένου να συνεχίσουν το πανηγύρι που ξεκίνησαν.

Ψηφίστηκαν προχθές στην Βουλή με τον «κατεπείγοντα», όπως πάντα, τρόπο που είδαμε εκατοντάδες άρθρα υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας και όλων μας χωρίς να μπορεί κανένας να μας πει με σοβαρότητα και ειλικρίνεια (αμφιβάλω αν τους ενδιαφέρει) τι πράγματι κοστίζει όλο αυτό το πακέτο, τι ακριβώς μας περιμένει και πόσο θα διαρκέσει.

Το δυστύχημα για εμάς και την χώρα είναι ότι έχουν απροκάλυπτα και εκβιαστικά καταστήσει συνεργούς τα μεγάλα ΜΜΕ, ένεκα της επικείμενης αδειοδότησης, επιτυγχάνοντας την απόλυτη συσκότιση των πολιτών. Οι Βουλευτές δεν μιλούν δεν συνεγείρουν, τα συνδικάτα αποκάλυψαν για άλλη μια φορά τον ρόλο τους, τα δικαστήρια, η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, οι διαδηλώσεις ψεκάζονται, μιλάμε ακόμα για δημοκρατία σε αυτή την χώρα επειδή ο Αλέξης θα βάλει γραβάτα;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ