25.1.2015 18:59

Εκλογές παρουσία ενός ατόμου

7.05 στο εκλογικό μου τμήμα. Ρωτώ στην είσοδο τον αστυνομικό αν άρχισαν οι διαδικασίες, απαντά ευγενέστατα πως ναι, και μπαίνω στο κτήριο. Μια ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα εκκωφαντική σιωπή... Δεν ήπιαν ακόμα τον καφέ τους, σκέφτηκα. Περνώντας από τις άλλες αίθουσες -γιατί εκεί που έπρεπε να πάω ήταν στο βάαααθος του διαδρόμου- πού και πού ακούω κάποιο θρόισμα... Ετοιμάζουν τους φακέλους, σκέφτομαι. Φτάνω στον προορισμό μου... Πωπωωω... Εγώ και ο δικαστικός αντιπρόσωπος μόνο!!! Χωρίς το μελίσσι γύρω του... 


- Σας άφησαν μόνο? ρωτώ. Κουνά το κεφάλι... 
- Δεν εμφανίστηκαν, απαντά. Ούτε καν ο γραμματέας...

Ακούει προφανώς ο αστυνομικός ομιλίες κι έρχεται να δει τι συμβαίνει. Ποιος είναι αυτός που τη σιωπή ταράττει... Για να μη μακρηγορώ, φθάνω στο ρεζουμέ της κουβεντούλας: ο νόμος λέει ότι ακόμα και με έναν μόνο στην αίθουσα -δικαστικό δηλαδή- η διαδικασία ψηφοφορίας διενεργείται ομαλότατα!!! 

Φεύγει ο αστυνομικός και μου λέει ο δικαστικός να πάρω από όλη την απλωμένη στο διπλανό τραπέζι μπουγάδα των ψηφοδελτίων από ένα και να πάω στο παραβάν.

- Καλέ μου κύριε, λέω εγώ η τεμπέλα, θα πάρω μόνο αυτό που με ενδιαφέρει... Πού να μαζεύω τα άπλυτα των άλλων και να τα πετώ στον κάδο 2 μέτρα παραπέρα... 

Του εύχομαι καλή δύναμη για τη συνέχεια της ημέρας και φεύγω. Περνώντας από τις άλλες αίθουσες κοιτάζω μέσα και .... Ω του θαύματος!!!... Μέχρι να διασχίσω τον διάδρομο λύθηκαν όλες μου οι απορίες! Να λοιπόν γιατί η νοσοκομειακή ησυχία! Στις 4 από τις 5 αίθουσες, πέρα από κάποια ζευγάρια πόδια πίσω από τα παραβάν, βρίσκονταν μέσα μόνον ο δικαστικός! Με ποιον να μιλήσει ο άνθρωπος... Τον εαυτό του τον βλέπει κάθε μέρα στον καθρέφτη και του τα λέει ένα χεράκι... Εκεί στην αίθουσα τι άλλο να του πει? Στη δε πέμπτη, ήταν μέσα και μια κυρία που ετοίμαζε τους φακέλλους, εξ ου και το θρόισμα! 
Και διερωτώμαι τώρα... υπάρχει "λογική" στο σημείο αυτό του υπέρ άνω όλων μας Νόμου να επιτρέπεται η όλη διαδικασία παρουσία ενός μόνον ατόμου???? 
 
Γιατί καλέ μου θεούλη φυτεύεις στο φτωχό μου μυαλουδάκι πονηρές σκέψεις? ε? γιατί? γιατί?
 
Κατερίνα Κώττη
Εκπαιδευτικός
Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ