23.1.2015 15:04

Έχουμε πάτο;

Μετά από αναρίθμητες εκλογικές αναμετρήσεις που έζησα, στις τωρινές αναρωτιέμαι σε ποιο έτος ζω. 2015 ή 1981;

Το ίδιο αισχρό, δικομματικό σκηνικό με Ν.Δ & ΠΑΣΟΚ, αφού όλοι ξέρουμε ότι υπήρξε κάποια στιγμή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όσο πλησιάζουμε στις εκλογές η μεταλλαγή του είναι ολική πλέον. Δεν αναφέρομαι μόνο στους ψηφοφόρους του, που έτσι κι αλλιώς είναι οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην εξευτελιστική πλέον για όσα βιώνουμε, ΘΑολογία του.

Μια προεκλογική περίοδος που είναι τόσο ντροπιαστική, μα και παράλληλα τόσο διδακτική για όλους μας. Μας φωνάζουν και οι δυο μονομάχοι, πόσο ανίκανοι και λίγοι είναι να μας κυβερνήσουν, να μας εμπνεύσουν, να μας δώσουν την παραμικρή ελπίδα ότι υπάρχει έστω και ίχνος πιθανότητας να επιβιώσουμε! Βρίζονται νυχθημερόν, με εκφράσεις που ακόμα και σε καβγά μεθυσμένων είναι δύσκολο να ακούσεις.

Η Ν.Δ τρομολαγνεί, εκφοβίζει και προσπαθεί να μας πείσει ότι τα σκουπίδια που τρώνε χιλιάδες συμπατριώτες μας είναι τα νέα εστιατόρια της σύγχρονης Ελλάδας κι αν τυχόν δεν εκλεγεί θα … κλείσουν. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε έλεγε ότι ήταν αριστερό κόμμα και τρίζουν τα κόκαλα ζωντανών και νεκρών αριστερών, θα επαναφέρει τη γη της επαγγελίας, γιατί μόλις λέει γίνει κυβέρνηση, θα τρομάξει όλη η υφήλιος από την εμφάνιση αυτής της «νέας υπερδύναμης» και όλοι στις Βρυξέλλες θα τρέχουν στις…. τουαλέτες τους φοβούμενοι την μήνη του κ. Τσίπρα… Κι όλα αυτά θα τα πετύχει με 27-30-35%!  Με το 1/3 των ψηφοφόρων, ούτε καν των Ελλήνων…

Καλά το μνημόνιο θα το σκίσει μεν, αλλά όχι ακριβώς, θα το ψιλοτσαλακώσει και στο τέλος θα τον βάλει η Μέρκελ να το σιδερώσει. Αν τον αφήσει βεβαία να διαβεί την πόρτα της  και δεν του πει κανένα «who are you boy?»

400.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει, 1.500.000 άνεργοι, 3.000.000 φυτοζωούν, 300.000 νέοι επιστήμονες μας έχουν μετακομίσει εκτός Ελλάδας, χιλιάδες συνάνθρωποι μας έχουν αυτοκτονήσει αφήνοντας τα παιδιά τους ορφανά και στιγματίζοντας το υπόλοιπο της ζωής τους και τόσα ακόμα κι άλλα τόσα. Κι αυτοί οι δυο παίζουν! Παίζουν με τις ζωές μας, με τα παιδιά μας, με την ίδια μας την ύπαρξη.

Σε μια ελληνική ταινία ο αείμνηστος Κωνσταντάρας έλεγε: Το νου σας ρεμάλια… Αυτό τους φωνάζω κι εγώ και ένα τεράστιο κομμάτι του λαού. Το νου σας ρεμάλια αν την επαύριο των εκλογών δεν βρείτε τον τρόπο να συνεργαστείτε!

Όλοι μαζί να πάτε στο Δ’ Ράιχ, αν χρειαστεί και με στολές τσολιά, κι εμείς όλος ο κόσμος στους δρόμους. Αν χρειαστεί εμείς όλοι, 10.000.000 Έλληνες, είμαστε έτοιμοι να πάμε πορεία μέχρι το Βερολίνο.

Και τότε, μόνο τότε, θα δείξουμε τι εστί Έλληνας! Και τότε θα δείτε πόσο εύκολη είναι όχι η ψευτό-επαναδιαπραγμάτευση, άλλα η σωτηρία της πατρίδας μας.

Άλλα πριν από αυτά, θα κλειστείτε όλοι σε ένα δωμάτιο, θα μείνετε εκεί μια εβδομάδα, θα τρώτε σκουπίδια και θα πίνετε νερό από λακκούβες (να γευτείτε κι εσείς τη γλύκα τους) και θα καταστρώσετε ένα Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης της χώρας μου! Κι αν δεν είστε ικανοί να το δημιουργήσετε, φωνάξτε τον περιπτερά στη γωνία, αυτός σίγουρα είναι ικανός!

Αν δεν τα κάνετε όλα αυτά θα είστε προδότες και θα πρέπει τάχιστα να μελετήσετε ποια ήταν η τιμωρία των προδοτών στην Αρχαία Ελλάδα…!

Θα τελειώσω αναφερόμενος στο νησί μου.

Είμαστε με τα καλά μας; Έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα; Τι συμβαίνει επιτέλους με όλους εμάς τους Χιώτες, τι έχουμε πάθει; Ένα αλεξίπτωτο αστόχησε και μας έριξε έναν άνθρωπο στο νησί μας. Για την Α’ Αθηνών προορίζονταν, στη Χίο προσγειώθηκε. Έναν συμπαθέστατο άνθρωπο, τον κ. Νότη Μηταράκη, που τον έπιασε ξαφνικός και «μοιραίος έρωτας» με τη Χίο. Τη δικιά μας Χίο με τα μυριάδες προβλήματα κι εμείς πάμε  να τον κάνουμε εκπρόσωπο του νησιού μας! Έναν άνθρωπο που αν του δώσεις ραντεβού στο φαναράκι θα βάλει GPS για να έρθει!

Τι έχετε πάθει εκεί στη Ν.Δ.; Μήπως νομίζετε ότι η Χίος είναι πειραματικό εργαστήριο;  Όποιος δεν μπορεί να εκλεγεί στην πόλη του, θα μας τον στέλνετε εδώ; Έχετε καταλάβει ότι από το 1974 μέχρι σήμερα μόνο δυο Χιώτες έχουν εκλεγεί βουλευτές;

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποσώς το ποιόν του ανδρός. Δεν με νοιάζει αν είναι ικανός ή μη (άσχετα αν προσωπικά μου το απέδειξε με την …απουσία του από το υφυπουργείο του). Δεν με ενδιαφέρει, γιατί δεν με απασχολεί ο εν λόγω κύριος. Με ενδιαφέρει εμείς οι Χιώτες τι κάνουμε;

Ήρθε εδώ και τι δεν μας έχει αραδιάσει; Τα κατορθώματά του θα μείνουν στην ιστορία… Μας είπε: Η προγιαγιά της προγιαγιάς μου ήταν Χιώτισσα. Κι εμείς τον βαφτίσαμε Χιώτη! Μας τάζει, δουλειές, ουτοπιστικές επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις, αεροπλάνα και αεροδρόμια. Κι εμείς τον πιστεύουμε σαν χάνοι.

Μας ξαναθύμισε ότι έχουμε ακόμα ένα καρκίνωμα που μας καθοδηγεί για 10ετίες, την εφημερίδα «αλήθεια», που μπορεί να υποστηρίξει και τον Ερντογάν αν είναι για το συμφέρον της… Χίου. Μας ταΐσε με δημοσκοπήσεις υποψηφίων (!) που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας στα χρονικά της Ελλάδας. Την τελευταία δεν την παρακολούθησα, άλλα φαντάζομαι ότι ο Νότης θα συλλέγει πάνω από το 100% των ψήφων.

Μας έταξε ότι θα φτιάξει την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Ναι αυτή που ο ίδιος διέλυσε και κάνουμε να πάμε στην Αθήνα 18 ώρες! (Νήσος Μύκονος) Το μόνο που δεν μας έχει τάξει ακόμα είναι ότι θα ψηφίσει στην Χίο, μιας και ως γνωστόν ψηφίζει στην Αθήνα. Είναι στο μόνο που τον παραδέχομαι. Ο σωστός πολίτης ψηφίζει στην γενέτειρα του και στον τόπο του!

Καλά μαντέψατε. Όλα αυτά τα λέω γιατί είναι υποψήφια η Μαρία. Μόνο που δυστυχώς για όσους το πουν, προφανώς δεν γνωρίζουν ότι έχω χωρίσει εδώ και 2 χρόνια…. Την αγαπώ, την τιμώ, έζησα ιδανικά δίπλα της 30 χρόνια, μου χάρισε2 απίστευτης ποιότητας παιδιά, όμως δεν ανήκω ούτε καν στο κόμμα που εκείνη πιστεύει!

Νότη μου έχω πάρα πολλά μαζί σου. Πολιτικά εννοώ. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τα αναφέρω από εφημερίδα. Εγώ φίλε μου κουτόχορτο δεν τρώω. Το γιατί θυμήθηκες τη Χίο και πολιτεύεσαι με αυτήν την απεχθή τακτική, εγώ το γνωρίζω. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι συμπολίτες μου.

Αν θέλουν να σε εκλέξουν με γειά τους και χαρά τους . Η Δημοκρατία, δυστυχώς ή ευτυχώς, επιτρέπει να βγεις μέχρι κι εσύ βουλευτής Χίου. Εγώ πάντως θα σε συμβούλευα να μεταφέρεις άμεσα τα εκλογικά σου δικαιώματα στην Χίο και να μην ψηφίσεις τον εαυτό σου. Γιατί αν εκλεγείς, εμένα τουλάχιστον, θα με έχεις κάθε μέρα απέναντι σου. Όχι γιατί δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα, αλλά γιατί εγώ προσβάλλομαι να με εκπροσωπεί Αθηναίος! Τελεία και παύλα!

Υ.Γ.: Αν και το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά τις εκλογές, βγεις δεν βγεις, δεν πρόκειται να σε ξαναδεί κανένας στη Χίο, γιατί δεν πρόκειται να ξανάρθεις…

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ