21.4.2019 14:09

Η Νέμεση της υπερβολής

Το παρακάτω κείμενο είναι μέρος ενός μεγαλύτερου κειμένου με τίτλο: ΠΟΛΕΜΟΣ που δεν έχει γραφτεί για να αρέσει σε όλους. Εκεί αναφέρω ότι η τουριστική βιομηχανία είναι τόσο αντιοικολογική, αντικοινωνική και ενεργοβόρος που προκαλεί όλους τους πολέμους των ημερών μας για το πετρέλαιο. Τα υβρίδια της, δηλαδή το κυνήγι, η ορειβασία, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο σεξουαλικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο πολεμικός τουρισμός π.χ. των Εξαρχείων, κ.λ.π., κερδοσκοπούν με την κατάληψη και την εμπορευματοποίηση της φύσης, μέχρι της τελικής εξάντλησης των φυσικών πόρων της γης. Κάθε λεπτό, κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο βρίσκονται στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες αεροπλάνα, μεταφέροντας εκατομμύρια τουρίστες, για να διασκεδάσουν, σε ενεργοβόρες εγκαταστάσεις, μολύνοντας ανεπανόρθωτα την ατμόσφαιρα, αποσταθεροποιώντας έτσι το κλίμα του πλανήτη, καταναλώνοντας τερατώδη ποσά ενέργειας, έτσι για πλάκα… Ο καρκίνος πέφτει κυριολεκτικά από τον ουρανό στα κεφάλια μας.

Η τουριστική βιομηχανία, εκτός του ότι εμπορευματοποιεί τις ανθρώπινες σχέσεις, δηλαδή την αγάπη, την φιλία και την φιλοξενία, στην πραγματικότητα οργανώνει, εμπορευματοποιεί και με αυτόν τον τρόπο ελέγχει και εξαφανίζει τον ελεύθερο χρόνο των ανθρώπων. Οι άνθρωποι δεν έχουν πια χρόνο.

Η εμπορευματοποίηση του ελεύθερου χρόνου επιτυγχάνεται με την χειραγώγηση και την απώλεια της ελεύθερης βούλησης των ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν έτσι να δουν ότι οι πόλεμοι έχουν άμεση σχέση με την ακόρεστη δίψα για υδρογονάνθρακες, που προκαλούν οι ίδιοι στο σύστημα, ταξιδεύοντας μακριά από την πραγματικότητα.

Έτσι το πετρέλαιο εξελίχθηκε στο πιο σκληρό, επικίνδυνο και μοιραίο ναρκωτικό που επινόησε η τουριστική βιομηχανία, η  Μαφία και το τραπεζικό σύστημα που τις υποστηρίζει. Το ίδιο σύστημα είναι εκείνο που αποφασίζει για τους εξωφρενικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σπατάλης των φυσικών πόρων της Γης, μολύνοντας το περιβάλλον και αλλοιώνοντας ανεπανόρθωτα το κλίμα του πλανήτη, κτίζοντας έναν ολόκληρο, παράλληλο κόσμο των παραισθήσεων δίπλα στον πραγματικά ανθρώπινο κόσμο.

Αν δεν υπήρχε η τουριστική βιομηχανία, οι ανθρώπινες σχέσεις θα ήταν πολύ καλύτερες και πιο αληθινές σε τοπικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά η ανθρωπότητα θα ζούσε πολύ καλύτερα καταναλώνοντας το ένα τρίτο της ενέργειας που καταναλώνει σήμερα. Οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να μειωθούν, διότι ο πλανήτης δεν μας αντέχει άλλο. Αυτό το γνωρίζουμε από την δεκαετία του ’70 και το περίφημο Συνέδριο της Ρώμης.

Οι έμποροι όμως του ναρκωτικού στο οποίο αναφέρομε το διαφημίζουν παντού και με όλους τους τρόπους, ακόμα και μέσα στα σχολεία με την εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να έχει πεισθεί πλέον ο λαός ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Έτσι, οι τουρίστες, σαν απλά πρεζόνια χάνονται μέσα σε αυτήν την αυταπάτη, αδυνατώντας να βρουν την ευτυχία στα απλά πράγματα της ζωής, τρέφοντας έτσι το τέρας που τους σκοτώνει. Έχουν πεισθεί ότι η ευτυχία βρίσκεται πάντα κάπου αλλού. Όχι Εδώ και Τώρα. Όσο πιο μακριά, τόσο πιο καλά, στον δρόμο δηλαδή που οδηγεί στην ανυπαρξία. Αυτός είναι ο θάνατος από υπερβολική δόση ανοησίας.

Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Δεν γράφω πιστεύοντας ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Κανείς μόνος του δεν μπορεί. Μπορώ όμως να αποκαλύψω ότι ο καιρός της αθωότητας πέρασε. Ξέρουμε τι γίνεται. Ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται και έτσι τα «δυστυχισμένα» παιδιά του μέλλοντος θα μάθουν ότι το ξέραμε και θα το μάθουν από κάποιους σαν κι εμένα… Η φύση δεν μας αντέχει άλλο και σιγά – σιγά άρχισε να μας αποβάλλει, χρησιμοποιώντας εναντίον μας την ίδια μας την πονηριά και κυρίως την ικανότητα μας για πόλεμο, μόλυνση του περιβάλλοντος και εξάντληση των φυσικών πόρων της γης με την τουριστική βιομηχανία.

Αυτό άλλωστε είναι η Νέμεση σύμφωνα με τους αρχαίους προγόνους μας και την Ελληνική μας Γλώσσα. Τα λόγια μου θα γίνουν πιο κατανοητά όταν οι φυσικές καταστροφές θα είναι τόσες πολλές και τόσο μεγάλες που ολόκληροι οι προϋπολογισμοί των κρατών δεν θα αρκούν για την επισκευή των ζημιών.

 Ήδη έχουμε αρχίσει να τα βρίσκουμε σκούρα… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ