14.3.2018 13:35

Δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο

Απόφαση έκτρωμα της επιτροπής εφέσεων της Ε.Π.Ο.

Εξαΰλωση εξυγίανσης

 Με αφορμή την απόφαση της Επίτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.  για τον αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού 25 Φεβρουαρίου 2018  που ποτέ δεν διεξήχθη λόγω τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού από ρίψη αντικειμένου  από φίλαθλο του ΠΑΟΚ λίγο πριν από την έναρξη του,  έχω να κάνω τον εξής σχολιασμό:

 Πριν περίπου ένα χρόνο σε αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ ΠΑΟ- ΠΑΟΚ συνέβη ακριβώς το ίδιο περιστατικό. Τούτο είχε σαν συνέπεια να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι κανονισμοί και να τιμωρηθεί, όπως προβλέπεται, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή 25 Φεβρουαρίου 2018, η απόφαση της Επίτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο για την ίδια περίπτωση (τραυματισμός προπονητή ) είναι ουσιωδώς διαφοροποιημένη με αποτέλεσμα να ευνοείται  σκανδαλωδώς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εδώ εφαρμόζονται δύο μέτρα  και δύο σταθμά. Που να οφείλεται άραγε αυτή η μεροληπτική εις βάρος της ΠΑΕ  Ολυμπιακός μεταχείριση; Γιατί γίνεται πλημμελής εφαρμογή των κανονισμών; Με βάση τα προαναφερόμενα νομίζω ότι αυτή η, με οσμή οινομαγειρείου,  απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αποτελεί κόλαφο και προσβάλλει το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

 Μήπως επαναλαμβάνω, μήπως, αυτή η απόφαση - τέρας αποτέλεσε το έναυσμα για τα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν μία βδομάδα αργότερα 11/3/ 2018 στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, θεωρώντας κάποιοι ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο; 

Ανεπίτρεπτες πολιτικές παρεμβάσεις

 Λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης οι βουλευτές Καλαφάτης Νέα Δημοκρατία, Μπόλαρης ΣυΡιζΑ, Τριανταφυλλίδης ΣυΡιζΑ, Φωκάς Ε.Κ και Λαζαρίδης ΑΝΕΛ με δηλώσεις τους προφανώς για να επηρεάσουν πρόσωπα και καταστάσεις υπεραμυνόταν τις θέσεις της ΠΑΕ  ΠΑΟΚ ωσάν να επρόκειτο για θέμα υψίστης εθνικής σπουδαιότητας. Τώρα αν η στάση τους  αυτή τους  προσδίδει τον χαρακτηρισμό του πολιτικάντη το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

Εξαέρωση- Εξυγίανσης

 Οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για την, επι των ημερών της, επιτευχθείσης εξυγίανσης στον χώρο του ποδοσφαίρου, αποδεικνύεται ότι αποτελεί μύθευμα.   Η εισβολή του ένοπλου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας στον διακοπέντα αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ –ΑΕΚ  της  11ης Μαρτίου 2018, που θυμίζει σκηνές από κινηματογραφική ταινία Western  του John Wayne ,  αποτελεί το πιο πρόσφατο και εύγλωττο  πειστήριο. Ο «πιστολέρο του Βορρά»  με την ενέργεια του αυτή αμαυρώνει την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου διεθνώς.

Η ελληνική διαιτησία

Η ΠΑΕ  Ολυμπιακός έγκαιρα, επίσημα και υπεύθυνα επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους την ανάγκη πρόσκλησης ξένων διαιτητών καθότι οι έλληνες διαιτητές έχει αποδειχθεί, πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι είναι ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει αλλοιωμένη βαθμολογία. Συμπτωματικά (;) τα διαιτητικά λάθη κατά κύριο λόγο, πλήττουν τον Ολυμπιακό;

Ποδόσφαιρο ώρα Μηδέν

Με την εξαγγελία της επ’ αοριστόν  διακοπής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της super league η κυβέρνηση επίσημα παραδέχεται ότι η προσπάθεια της εξυγίανσης του απέτυχε. Είναι λυπηρό σε περίοδο οικονομικής κρίσης που ο κόσμος λιμοκτονεί και αυτοκτονεί να του στερείται αυτή του η  ψυχαγωγία. Για το θέμα αυτό είχα αρθρογραφήσει εκτενώς   κατά το παρελθόν όταν ο τότε υπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής προσπάθησε, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να καταργήσει τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2015-2016. Είχε εξαγγείλει την κατάργηση του, προφανώς εξυπηρετώντας το μεγιστάνα του πλούτου και υμνολόγο της κυβέρνησης,  κουμπουροφόρο πρόεδρο της ΠΑΕ- ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Με την εξαγγελία αυτή νομίζω, ότι ναρκοθετούσε τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δυστυχώς ο εν λόγω υφυπουργός  δεν είχε  the guts (το σθένος) μετά το κάζο που υπέστη από την μη εφαρμογή της εξαγγελίας του, να παραιτηθεί. Προφανώς ο τότε υπουργός Κοντονής ανήκει στην κατηγορία των καρεκλοκένταυρων. Είμαι της γνώμης ότι είναι απαραίτητο ο εκάστοτε κυβερνητικός αξιωματούχος που έχει αρμοδιότητα στο ποδόσφαιρο να αγαπάει αυτό το άθλημα. Άλλως η αποτυχία είναι προδιαγραμμένη, όπως ακριβώς συνέβη με την περίπτωση του υφυπουργού  Κοντονή, που με τις εν γένει ενέργειες του απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων και ξένος προς το άθλημα.

Και γεννάται το εύλογο ερώτημα προς την κυβέρνηση. Πόσος χρόνος προβλέπεται να απαιτηθεί ακόμα για να ολοκληρωθεί η "εξυγίανση" στο χώρο του δύσμοιρου  ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει αρχίσει εδώ και μία τριετία, αλλά μέχρι τώρα με μηδενικό αποτέλεσμα; Ποιος άραγε ευθύνεται για την αποτυχία της επιχειρούμενης κυβερνητικής "εξυγίανσης" στο ποδόσφαιρο;

α) ο Σωκράτης Κόκκαλης;

β) η παράγκα;

γ) ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

 Εδώ δε γελάμε...

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ