6.10.2014 9:45

Δε σταματά η διανομή τροφίμων

Ασμένως σπεύσατε για μια ακόμη φορά να προβείτε σε δηλώσεις, σε ραδιοφωνικό-τηλεοπτικό σταθμό, κατά του Αντιδημάρχου Πρόνοιας, δίχως να έχετε προηγουμένως γνώση του θέματος που διαπραγματεύεστε.
        Κανένας δεν είπε ότι σταματά η λειτουργία της διανομής τροφίμων (δηλαδή του κοινωνικού παντοπωλείου) αλλά ο τρόπος της διανομής. Και τούτο μελετάται και εξετάζονται όλες οι παράμετροι εφαρμογής του.
        Εσείς κλείσατε το κοινωνικό παντοπωλείο εδώ και 5 μήνες, στερώντας από το χιώτικο λαό τις υπηρεσίες του. Διαθέσατε όλα τα τρόφιμα προεκλογικά, δίχως να σκεφτείτε τι θα γίνει μετά τις εκλογές με τους εμπερίστατους συμπολίτες μας.
        Εμείς το ανοίγουμε προσεχώς και εκσυγχρονίζουμε τον τρόπο διανομής με αποτέλεσμα να ωφελούνται περισσότερο τόσο οι δικαιούχοι, όσο και ο Δήμος Χίου.
        Δεν θα αλλάξει τίποτε από την όλη διαδικασία (δημόσια γνωστοποίηση, προκήρυξη- διαγωνισμός, προμήθεια τροφίμων). Θα αλλάξει μόνο ο χώρος διάθεσης. Έτσι, θα εφοδιαστούν οι δικαιούχοι με την ηλεκτρονική κάρτα του αναδόχου- super market και θα λαμβάνουν τα δικαιούμενα είδη δωρεάν από τον χώρο του super market. Αυτό, όπως και για όλους τους καταναλωτές, θα έχει σαν συνέπεια να ωφελούνται οι δικαιούχοι διότι μέσω της κάρτας αυτής θα λαμβάνουν περισσότερα προνόμια-μπόνους (που στην ουσία τους χορηγεί ο πελάτης- Δήμος διά του αναδόχου- super market)
κι έτσι θα παίρνουν αφενός περισσότερα είδη δωρεάν (είτε κάποια άλλα- εκτός λίστας- που εκείνοι θα επιλέγουν, με μειωμένο τιμολόγιο) και από την άλλη ο Δήμος θα γλυτώνει δεκάδες χιλιάδες Ευρώ που δαπανά μέχρι σήμερα για ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΧ και μισθοδοσία, στον χώρο που ενοικιάζετε επί πολλά έτη. Εάν αθροίζαμε τα ποσά αυτά που έχετε διαθέσει για την ενοικίαση και λειτουργία του χώρου, μόνο για τα τελευταία 3 χρόνια, θα μπορούσατε να έχετε καλύψει τα τρόφιμα ενός έτους για 1.000 άτομα !!!
        Για να μην σας υπενθυμίσω ότι, στο παρελθόν, υπήρξε χρονιά που τα έξοδα λειτουργίας πλησίαζαν τα έξοδα προμήθειας των τροφίμων. Εάν θέλετε μπορούμε να πούμε περισσότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως δημόσια ζητήσατε.
        Μην βιάζεστε να κατηγορήσετε, πετώντας πολιτικά ΄΄πυροτεχνήματα΄΄, όταν δεν ξέρετε και –κυρίως – όταν δεν έχετε διαπιστώσει τι μελετάται να γίνει.
        Ασφαλώς, ο νέος- προτεινόμενος τρόπος διάθεσης των τροφίμων δεν θα σας αρέσει προσωπικά διότι καταργεί τον εν δυνάμει εκκολαπτόμενο στρατό υποψηφίων ψηφοφόρων (ξέρετε εσείς από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές…). Όμως εμάς μάς ενδιαφέρει ο παράγοντας άνθρωπος και το προνοιακό έργο και γι΄ αυτό δεν θα επιτρέψουμε να γίνει καμία εκμετάλλευση των εμπερίστατων συμπολιτών μας κι από κανέναν. Πρέπει δε να αντιληφθείτε ότι η δημοτική Αρχή έχει αλλάξει.-

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ