4.2.2016 14:03

Αξίζει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους

Είναι ιδιαίτερα παρήγορο μέσα στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που ζούμε όλοι μας να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το ψυχικό σθένος και την όρεξη να ασχολούνται  ενεργά με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.  Με μοναδικό τους κίνητρο την αγάπη  και το πάθος τους να προσφέρουν στην γη που τους μεγάλωσε και τους ανέθρεψε, ιδρύουν συλλόγους μέσα από τους οποίους ψυχαγωγούν  τους πολίτες και ταυτόχρονα βοηθούν στην διατήρηση των ηθών και των εθίμων του νησιού μας.

Η δράση των συλλόγων είναι ιδιαιτέρως πλούσια και σε πολλές περιπτώσεις δεν περιορίζεται απλά και μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα και στην διοργάνωση των καθιερωμένων εκδηλώσεων αλλά πολλοί εξ αυτών προχωρούν ακόμη παραπέρα και αναλαμβάνουν δράση σε πεδία που δεν είναι της αρμοδιότητάς τους.

Δυστυχώς η κρίση  προκάλεσε οικονομική στενότητα με αποτέλεσμα η κύρια πηγή χρηματοδότησης των συλλόγων(τοπική αυτοδιοίκηση) να μην έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις οικονομικές ανάγκες και απαιτήσεις τους. Ορισμένοι δεν θέλησαν να το καταλάβουν και έμειναν στάσιμοι. Ευτυχώς όχι πολλοί.

Δεν θα μπορούσα όμως να αφήσω ασχολίαστη την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεστών που με δικά του  έξοδα αναλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση και μετατροπή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μεστών σε σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο. Το παράδειγμά τους είναι άξιο προς μίμηση για όλα τα σωματεία του νησιού μας διότι τόσο τα άτομα που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο όσο και τα απλά μέλη αντιλήφθηκαν ότι υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες ο Δήμος δεν θα μπορούσε να σπαταλήσει χρήματα για την συντήρηση ενός παλιού σχολείου και έλαβαν την απόφαση να δράσουν οι ίδιοι. Θα παραδώσουν στον Δήμο μια έτοιμη προς αξιοποίηση μελέτη με μοναδικό τους αίτημα να ενταχθεί το έργο σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Το παράδειγμά τους είναι λαμπρό. Μακάρι να το ακολουθήσουν και άλλα σωματεία και να δράσουν ανάλογα. Εγρήγορση και διάθεση συνεργασίας χρειάζεται. Όλα τα άλλα θα έρθουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ