20.4.2016 10:15

Αποκατάσταση πληγέντος θεσμού

 Η ευχάριστη εξέλιξη στο θέμα του Κυπέλλου χαροποίησε αφάνταστα τους λάτρεις του αθλήματος. Το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο μπόρεσε και βγήκε, τελικά, αλώβητο από το πλήγμα που δέχτηκε από τη γνωστή ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση η οποία βίαια και βάναυσα προσπάθησε, ευτυχώς ανεπιτυχώς, να το πλήξει.

Ήταν μία απόφαση κόλαφος η οποία έπληττε καίρια το δεύτερο τη τάξει ποδοσφαιρικό θεσμό της χώρας. Απαιτήθηκαν πέντε και πλέον εβδομάδες για να ευοδωθούν και να καρποφορήσουν οι προσπάθειες ανατροπής αυτής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ απόφασης η οποία, δυναμίτιζε τα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η παρέμβαση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, της οποία το αυτοδιοίκητο εθίγετο, στο φλέγον αυτό θέμα υπήρξε καθοριστική και καταλυτική. Με την από 5/4/2016 επιστολή/ τελεσίγραφό της προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού επιτάσσει, μεταξύ άλλων, την άμεση επανέναρξη και ολοκλήρωση της διοργάνωσης του κυπέλλου της περιόδου 2015- 2016, θέτοντας ως «Deadline» την 15/4/2016, δίνοντάς του μία τελευταία ευκαιρία να άρει την απόφασή του.

Ως γνωστόν ο Υφυπουργός που ως τότε κρατούσε άτεγκτη στάση, αγνοώντας επειδικτικά τις σχετικές προειδοποιήσεις, συστάσεις και προτροπές, και διατυμπάνιζε συνεχώς σε όλους τους τόνους, με ύφος χιλίων καρδιναλίων ότι η διακοπή του Κυπέλλου είναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ, έβαλε νερό στο κρασί του, άλλαξε ρότα, ανέκρουσε πρύμναν και κάνοντας στροφή 180 μοιρών συμμορφώθηκε με τις επιταγές της Παγκόσμια Συνομοσπονδίας.

Προηγουμένως προς εκτόνωση της κρίσης, που δημιουργήθηκε με υπαιτιότητα του Υφυπουργού, είχαν κληθεί εσπευσμένα με κάθε μυστικότητα για διαβουλεύσεις στο Μαξίμου, όπως διέρρευσε, από πλευράς Ολυμπιακού ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, από πλευράς ΠΑΟΚ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ κ. Ίβαν Σαββίδης και από πλευράς ΑΕΚ ο άνευ επισήμου ιδιότητας ένθερμος «Ενωσίτης» κ. Δημήτρης Μελισσανίδης προς ανεύρεση λύσης και άρσης του αδιεξόδου.

Τελικά, ως προκύπτει, οι κουτόφραγκοι (UEFA/FIFA) δεν «μάσησαν», διέκριναν ότι ο προβαλλόμενος λόγος (αποφυγή γεγονότων βίας) ματαίωσης του Κυπέλλου δεν ευσταθούσε καθ ότι το πρωτάθλημα συνεχίζεται… και εκ των πραγμάτων ο Υφυπουργός αναγκάστηκε υπό το φάσμα του Grexit, να αναιρέσει την απόφασή του περί ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ διακοπής ή άλλως πως ματαίωσης του Κυπέλλου.

Συμπερασματικά: η «οριστική διακοπή» του Κυπέλλου αποδείχτηκε προσωρινή (εδώ δε γελάμε) και το επαπειλούμενο «Deadlock» απεμακρύνθη οριστικά προς τέρψιν και ικανοποίηση όλων των υγειώς σκεπτομένων φιλάθλων. Ήταν μία αναμφισβήτητα περίτρανη ΝΙΚΗ του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από ένα απίθανο αυτογκόλ (απόφαση οριστικής διακοπής του Κυπέλλου) του Υφυπουργού. Τέλος καλό, όλα καλά!

Εν κατακλείδι, η πρυτάνευση της λογικής επέφερε γαλήνη και ηρεμία μετά από σαράντα και πλέον ημέρες αβεβαιότητας, αναστάτωσης, αμηχανίας και αγανάκτησης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ