16.12.2013 15:18

Απόδοση τιμών σε Έλληνα διεθνή καθηγητή καρδιολογίας

Μια ευχάριστη και χρήσιμη εμπειρία που μας έκανε όλους υπερήφανους ήταν η εκδήλωση για να τιμήσουμε τον καθηγητή καρδιολογίας και πρώην διευθυντή του Ιπποκρατείου κ. Παύλο Τούτουζα. Αυτή εντάχθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής εταιρίας στο ξενοδοχείο Κάραβελ Αθηνών την 13ην Δεκεμβρίου 2013. Τον καθηγητή τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο καθηγητής κ. Γ. Δάϊκος ο διευθυντής του Ιπποκρατείου Αθηνών κ. Στεφανάδης, ιατροί και πολιτικοί. Επίσης τον τίμησαν πολλοί αξιόλογοι επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων διακρίναμε και τον συγχωριανό μας καπ. Π. Τσάκο με την σύζυγό του ιατρό καρδιολόγο-παθολόγο κ. Ειρήνη Σαρόγλου Τσάκου.
        Ο μελίρρυτος Μακαριότατος  που είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής εταιρείας εξιστόρησε το ιστορικό λέγοντας ότι η ειδικότητα του καρδιολόγου εμφανίστηκε το 1944 πρωτοστατούντος του καθηγητού κ. Γ.  Μιχαηλίδη ο οποίος δημιούργησε έδρα καρδιολογίας το 1960. Ο Μακαριότατος εξήρε το  επιστημονικό ήθος του τιμωμένου λέγοντας ότι ‘’επιστήμη στερουμένη αρετής γίνεται πανουργία, και πρόβαλε τα τρία αγαθά του ανθρώπου, την παιδεία την άμυνα και την υγεία.
        Ο καθηγητής κ. Γ. Δάϊκος  επεσήμανε την ανάγκη και το καθήκον του ιατρού να επικοινωνεί ιατρικά και διαπροσωπικά με τον ασθενή γιατί δεν εξασκεί κτηνιατρική ιατρική. 
        Ο καθηγητής και πρόεδρος του Ιπποκρατείου Καρδιολογικού Νοσοκομείου Αθηνών κ. Στεφανάδης περιέγραψε την φωτεινή βιοτροχιά του τιμωμένου  και εξήρε το ανιδιοτελές διεθνές και τοπικό ερευνητικό έργο του. Μάθαμε ότι δημοσίευσε 500 εργασίες, συμμετείχε στην ύλη πολλών περιοδικών και έγραψε πολλά βιβλία.
       Στην αντιφώνησή του ο τιμώμενος κρύφτηκε ανάμεσα σε άλλους λέγοντας ότι υπάρχει πλήθος ισάξιων επιστημόνων καρδιολόγων και είπε ότι όσα άκουσε είναι υπερβολικά. Εμείς πάλι λέμε ότι επί τα ίχνη του περπατούν πολλοί μαθητές του, μεταξύ των οποίων και ο γιός του καρδιολόγος Κωνσταντίνος Τούτουζας και ο καρδιολόγος του Σκυλίτσειου Αθ.  Καρτάλης. Εμείς ευελπιστούντες πιστεύουμε ότι ο σπόρος του καλού που έσπειρε ο διεθνής Έλληνας επιστήμονας με το ερευνητικό και ανιδιοτελές του έργο θα δώσει και στο μέλλον γλυκείς καρπούς.  Πιστεύουμε ότι όσο υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης των κοινωνικών αξιών και των Εθνικών απειλών, το Έθνος δεν κινδυνεύει να  χαθεί.
                          

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ