Απόψεις

19/11/13 13:37

τελ. ενημ.: 19/11/13 13:37

Απλωταριά...εκτός δράσης

Δευτέρα βράδυ... Ώρα Δέκα... Διασταύρωση Απλωταριάς και Πασπάτη. Η απόλυτη πρόκληση. Με τις..."βυθιζόμενες" μπάρες χωμένες βαθειά στον κάδο ανακύκλωσης της συνείδησης των υπευθύνων, το πολυέξοδο έργο ανάπλασης, έρμαιο στις διαθέσεις κάποιων αδιόρθωτων που αποχωρίζονται το αυτοκίνητό τους ή το δίκυκλό τους μόνο στο κρεβάτι τους.

Πλήθος οχημάτων κάθε μεγέθους και τύπου αναπαύονταν ράθυμα ένθεν και ένθεν περιμένοντας τους ιδιοκτήτες τους καρτερικά. Ιδιοκτήτες που προφανώς απολάμβαναν κάπου κοντά το ποτάκι ή το καφεδάκι τους, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οποιαδήποτε απαγόρευση.

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από τις βαρύγδουπες δηλώσεις των ίδιων υπευθύνων περί αυστηρής περιφρούρησης του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Απλωταριά. Όπως επίσης νωπό είναι ακόμα και το μελάνι που έχει χυθεί στο πρόσφατο παρελθόν για το ίδιο θέμα. Μια τεράστια πρόκληση για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής που υφίστανται τα πάνδεινα με τους διωγμούς των αυτοκινήτων.

Ό,τι γράφουμε και ότι λέμε, στην πράξη αποδεικνύονται κενό γράμμα μπροστά στη δύναμη της συνήθειας. Δύσκολα - ή και ποτέ- θα αποβάλλουμε τις παθογένειες που μάς οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Κοντολογίς, ο μόνος τρόπος για να τηρηθεί το μέτρο φαίνεται να είναι η τοποθέτηση σιδηρών πυλών μεσαιωνικού τύπου με ανθρωποθυρίδες. Και η τροφοδοσία των καταστημάτων με...υποζύγια! Είμαστε άξιοι...

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση