16.2.2024 11:50

Απεργία 28 Φλεβάρη 2024 - Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ: Το σύνθημα αυτό ετοιμαζόμαστε να βροντοφωνάξουμε για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας στην Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φλεβάρη.

Το σύνθημα αυτό κυριαρχεί στον πυρήνα των αγωνιστικών πρωτοβουλιών στους κλάδους και χώρους δουλειάς με αφορμή όλα όσα φέρνουν σε απόγνωση τα λαϊκά νοικοκυριά. Τους χαμηλούς μισθούς που τελειώνουν στα μισά του μήνα, σε συνδυασμό με την ακρίβεια, το κόστος ζωής που εκτοξεύεται, τη δυσβάσταχτη φορολογία. Την απαξίωση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του κέρδους, όπως εκφράστηκε έναν χρόνο πριν στο έγκλημα στα Τέμπη αλλά και όπως εκφράζεται στα αλλεπάλληλα «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς. Τη μετατροπή της Υγείας και της Παιδείας σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα για όσους μπορούν να καταβάλλουν το αντίτιμο. Το ξεσπίτωμα λαϊκών οικογενειών, με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. Τις πολεμικές δαπάνες που αυξάνονται, την ώρα που για τον λαό και τις ανάγκες του δεν «περισσεύει» ούτε ευρώ.

Οι εργαζόμενοι πλέον δεν μπορούμε να τα βγάλουν πέρα και από την άλλη οι εταιρείες στα τρόφιμα, στα super market, στην ενέργεια έχουν ξεχειλώσει από τα κέρδη.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να υλοποιήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται όλες τις αντιδραστικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις, τα προαπαιτούμενα για να τσεπώσουν δισεκατομμύρια από το ταμείο ανάκαμψης οι επιχειρηματικοί όμιλοι με στόχο την εξασφάλιση τεράστιων κερδών.

Ο μεγάλος ένοχος για την κερδοσκοπία και την ακρίβεια στην αγορά – τα σπασμένα της οποίας πληρώνουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα – είναι η κυβερνητική πολιτική των «απελευθερωμένων τιμών» και γενικότερα των «ελεύθερων αγορών». Αυτή η πολιτική, την οποία υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση της ΝΔ και υπερασπίζονται ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ, επιτρέπει σε όλους εκείνους που έχουν το πάνω χέρι στη διαμόρφωση των τιμών και ελέγχουν τις αγορές, να αυξάνουν όποτε και όσο θέλουν τις τιμές, με βασικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. 

ΩΣ ΕΔΩ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η΄ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

28/2/24 Απεργούμε και βγαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο! Η αγανάκτηση που νιώθουμε να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης για δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για τις σπουδές τους για πτυχία με αξία ...για Δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με τους χιλιάδες αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, με τους εργαζόμενους που δίνουν μάχη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, με τα σωματεία που παλεύουν ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών από τις τράπεζες και τα κοράκια των funds. Είμαστε οι πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Δίνουμε το παρόν στον αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί. Για να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι αλλά και η πολιτική της απελευθέρωσης και του κέρδους που στο βωμό της θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές. 

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη που αποφάσισαν η ΑΔΕΔΥ, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, είναι ο δρόμος για να υπερασπιστούμε τη δική μας ζωή, τα δικαιώματά μας, το μέλλον των παιδιών μας.

28 Φλεβάρη όλοι στους δρόμο του αγώνα - όλοι στην απεργία !!!

"Η τα κέρδη τους η οι ζωές μας" !!!

Παναγιώτης Νικήτας

Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ