10.3.2014 10:58

Αντιπολίτευση βλέπουμε, ιδέες δεν βλέπουμε

Φτάνει μόνο να ξεγυμνώνεις τον αντίπαλο στα μάτια του κόσμου; Φτάνει μόνο να δείχνεις ή να παρουσιάζεσαι έτοιμος για μια εκλογική μάχη; Θεωρώ πως από μόνα τους αυτά δεν επιτυγχάνουν εγγυημένο αποτέλεσμα.

Τις μέρες που προηγήθηκαν η «Χιακή Συμπολιτεία» και η «Λαϊκή Συσπείρωση» μπήκαν στην διαδικασία να παρουσιάζουν σταδιακά τα τρωτά σημεία της δημοτικής αρχής, τα λάθη και τις παραλείψεις της και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα δούμε κι άλλα

. Εξάλλου ο εκλογικός αγώνας είναι μπροστά μας, όμως άπλετος χρόνος δεν υπάρχει.

Σεβόμενος απόλυτα τις αποφάσεις και τη στρατηγική του κάθε συνδυασμού που διεκδικεί την δημαρχία, θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα μπούμε και στην ουσία. Εκείνη που θα κρίνει κατά πόσο το κάθε σχήμα διαθέτει εκτός από μαχητικότητα και ... θέσεις πάνω σε καίρια ζητήματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν τον τόπο.

Ο προγραμματικός λόγος είναι εκείνος που πείθει στην τελική των περιπτώσεων τους πολίτες για ποιος μπορεί και ποιος όχι, ποιος βλέπει με βάση τις πραγματικές ανάγκες και ποιος μπορεί να τις καλύψει με γνώμονα το τοπικό συμφέρον.

Χρειάζεται χρόνος για να εξετάσει κάποιος πέρα από πρόσωπα. Χρειάζεται χρόνος για να διαπιστωθούν και να μελετηθούν οι απόψεις όλων. Κατανοώντας λοιπόν τον κόπο και τον αγώνα που δίνουν όλες οι υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις, περιμένω (ως δημότης πρώτα) να δω θέσεις και να ακούσω προτάσεις. Ας μπούμε επιτέλους στην ουσία που πρέπει να μας απασχολήσει και που δεν είναι άλλη από το μέλλον του τόπου και το πως ο κάθε συνδυασμός το προτείνει και ας αφήσουμε μικρότερες δόσεις καταγγελίας, δυο μήνες μόλις πριν τις εκλογές. 

Το πιο αξιοπρεπές απέναντι σε μια κοινωνία που καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις είναι να γνωρίζει, γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι το κάλεσμα θα βρει ανταπόκριση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ