1.8.2016 10:27

Αιδώς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ (Χίου), αιδώς !!!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι, θεμιτό και αναγκαίο είναι να υπερασπίζεται κάποιος την άποψή του. Όμως, να εξαπολύει μύδρους εναντίον όσων αποκαλύπτουν την αλήθεια και να «ζητά από πάνω και τα ρέστα», έ αυτό πάει πολύ…

            Πως αλλιώς να εξηγήσω το «κυνήγι μαγισσών» στο οποίο επιδίδεται τον τελευταίο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου (αν και καλό θα ήταν να γνωρίζαμε πόσοι, πλέον, απέμειναν σε αυτόν…), που με –αδυσώπητο άγχος– επιχειρεί να ανταπαντήσει σε οτιδήποτε γραφεί δημόσια και από οποιονδήποτε, δίκην συνηγόρου υπεράσπισης της αδικίας και ψευτιάς, ελέω κομματικής εξουσίας.

            Πρόσφατο παράδειγμα, η επίθεσή τους για το άρθρο-σημείωμά μου στον τοπικό Τύπο, αναφορικά με το επίδομα απροστάτευτων τέκνων (ή παιδικής προστασίας της Πρόνοιας) που επεχείρησε να κόψει ο ΣΥΡΙΖΑ –ενώ το λαμβάνουν πάνω από 20 χρόνια οι άγαμες μητέρες, χήρες και διαζευγμένες γυναίκες χωρίς οικονομικούς πόρους– εφευρίσκοντας δαιμονικά τεχνάσματα του τύπου «τεκμαρτό εισόδημα», κλπ., λες και οι μητέρες και τα βρέφη θα πρέπει να μένουν στο δρόμο ή το πλατύσκαλο της γειτονιάς για να πάρουν το ΄΄τεράστιο΄΄ ποσό των … 44 Ευρώ μηνιαίως…!!!

            Επιβεβαιωθήκαμε, λοιπόν, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη γενικότερη κατακραυγή αναγκάστηκε να ΄΄μαζέψει΄΄ τη γκάφα του και να πάρει πίσω όσα αποφάσισε, τουλάχιστον προφορικά. Διότι εγγράφως δεν έχει αλλάξει τίποτε. Ισχύει η Αριθμ. Πρωτ. Δ22/26835/891/2/14-06-2016 εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που έστειλαν πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία το 90 % (ίσως και περισσότερο) των μητέρων που σήμερα λαμβάνουν το επίδομα θα τους κοπεί. Εμείς, κύριοι γελωτοποιοί του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, μιλάμε με στοιχεία και επίσημα έγγραφα και δεν επιδιδόμαστε σε φιλολογικές συζητήσεις, φληναφήματα και ψεύδη. Ήταν δε τόση η σπουδή σας να απαντήσετε για τη γκάφα που κάνατε, ώστε ούτε καν αλλάξατε το κείμενο που αντιγράψατε από Αθηναϊκή ανακοίνωση και με την μέθοδο ΄΄copy-paste΄΄ μεταφέρατε στο κείμενό σας… !!!

            Εάν δεν φωνάζαμε και δεν είχε ξεσηκωθεί η μισή Ελλάδα δεν θα παίρνατε πίσω την κατάπτυστη εγκύκλιο, για την οποία φροντίσατε πάλι να «βγάλετε την ουρά σας απέξω, νίπτοντες τας χείρας σας ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι» και να επιρρίπτετε την ευθύνη στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Προφανώς, νομίζετε ότι απευθύνεστε σε ιθαγενείς, αφού κάθε σώφρων ευρωπαίος πολίτης, που γνωρίζει τα στοιχειώδη περί την δημόσια διοίκηση, αντιλαμβάνεται ότι, τέτοιου είδους εντολές δεν «εγκυκλιοποιούνται» εάν δεν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου (Υπουργού, Υφυπουργού ή Γενικού Γραμματέα).

            Αναμένουμε, λοιπόν και ευελπιστούμε η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστεράς» να αποκαταστήσει το δίκαιο και να μην κόψει το επίδομα απροστάτευτων τέκνων σε χιλιάδες μητέρες ανά την Ελλάδα, εν αντιθέσει με τα άτομα με Αναπηρία, που τους μείωσε κατακόρυφα τα επιδόματα που λάμβαναν, κάτι που ουδεμία κυβέρνηση είχε τολμήσει να πράξει μέχρι σήμερα, σεβόμενες (οι προγενέστερες) την ιδιαιτερότητα της βιοτής των ανθρώπων αυτών. Και που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αγνόησαν περίτρανα !- 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ