25.10.2022 17:59

Ο Μητροπολιτικός Σύλλογος Καρδαμυλίων γιόρτασε την 87η επέτειο (ΦΩΤΟ)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις καλές παλιές εποχές θύμισε σε όλους η εκδήλωση για την 87η επέτειο της ιδρύσεως του Μητροπολιτικού Συλλόγου Καρδαμυλίων που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 22 Οκτωβρίου 2022 στο φιλόξενο ομογενειακό κέντρο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση του ιστορικού συλλόγου που είχε προγραμματιστεί για το 2020 και η οποία αναβλήθηκε λόγω του εγκλεισμού που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Στα πρόσωπα των τριών γενεών των Καρδαμυλίων και των φίλων τους διέκρινε κανείς την χαρά που αξιώθηκαν να βρεθούν και πάλι μαζί για να τιμήσουν τον ηγέτη και στυλοβάτη του Συλλόγου, Σταμάτη Μακρινό και να ξεφαντώσουν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Δημήτριος Κοντολιός, πολυμελής αντιπροσωπεία της Χιακής Ομοσπονδίας, ο ιερατικός προϊστάμενος της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, π. Δαμασκηνός Γκανάς, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν Τσαρλς Καπετανάκης, η πρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς, Αμαλία Μπουρνιά και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η γενική διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν, Χριστίνα Τετόνη, η οποία εξέπληξε το ακροατήριο με τις αναφορές της στην προσφορά του Συλλόγου στην ομογένεια και στα Καρδάμυλα καθώς επίσης και στην προσφορά του Σταμάτη Μακρινού.

Ο Πρόξενος της Ελλάδας, Δημήτριος Παπαγεωργίου εξήρε την παρουσία της νέας γενιάς και τόνισε την αναγκαιότητα της ενασχόλησής της με τα κοινά και την προετοιμασία για να παραλάβει την σκυτάλη. Στην συνέχεια συνεχάρη την ηγεσία του Συλλόγου για την απόφασή της να τιμήσει τον κ. Σταμάτη Μακρινό και να εκπέμψει μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας.

«Η Ελλάδα σας χρειαζόταν, σας χρειάζεται και θα σας χρειαστεί για πάντα», επεσήμανε ο ομιλητής υπενθυμίζοντας ότι οι συγκυρίες και κυρίως η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο επιβάλλουν ενότητα, ομοψυχία, επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Γεώργιος Μαλαφής, ο οποίος μίλησε εν μέρους της οργανωτικής επιτροπής και ο οποίος συνεχάρη τον τιμώμενο.

Ο Θεόδωρος Μακρινός μίλησε για τα επιτεύγματα του πατέρα του, τις νουθεσίες και την προσφορά του.

Στην συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου Βίβιαν Γέμελου εξήρε την διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του τιμώμενου και του απένειμε την τιμητική πλακέτα.

Η αντιφώνηση του Σταμάτη Μακρινού (δες βίντεο) προκάλεσε την ευαρέσκεια και τον θαυμασμό του ακροατηρίου και συνοδεύτηκε από παρατεταμένα χειροκροτήματα.

Αμέσως μετά ο διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου «Πλατων» Πέτρος Φουρνιώτης παρουσίασε το χορευτικό του σχολείου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το Γυναικείο Τμήμα της Χιακής Ομοσπονδίας που τους προσέφεραν τις παραδοσιακές ενδυμασίες της Χίου.

Ιστορικό λεύκωμα

Το αναμνηστικό λεύκωμα το οποίο εξέδωσε ο Σύλλογος είναι δίγλωσσο και ιστορικό. Και αυτό για δύο λόγους:  Ο πρώτος διότι αναφέρεται στην 87ετή προσφορά του Συλλόγου και ξεφυλλίζοντάς το κανείς διαπιστώνει ότι οι περισσότερες σελίδες του είναι αφιερωμένες στην ιστορία των Καρδαμύλων και του Μητροπολιτικού Συλλόγου Καρδαμυλίων.

Ο δεύτερος σχετίζεται με το γεγονός ότι πολλά ευχετήρια μηνύματα προς τον Σύλλογο και τον τιμώμενο έχουν σταλεί το 2020, λίγες εβδομάδες πριν την αναβολή λόγω του κορωνοϊού της εκδήλωσης.

ΠΗΓΗ: https://www.anamniseis.net/

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ