Ένα μεγάλο και πρωτοποριακό στρατηγικό βήμα πραγματοποίησε η Myrovolos Organics, υπό τη διεύθυνση της Αργυρώς Κουτσουράδη, η οποία με τις εύστοχες και καινοτόμες ιδέες της, επικεντρωμένες στην παραγωγή κύβων αφεψημάτων από φυσικά βότανα, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό EIT Food και του οργανισμού A Woman Can Be, που στηρίζει την ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών στην αγροδιατροφή. Το αποτέλεσμα αυτής της διάκρισης είναι η εξασφάλιση δωρεάς ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος λυοφιλίωσης από τη Νικολοπούλου Foods και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, μέσω του οργανισμού The People’s Trust, προς τη Myrovolos Organics, για την ανάπτυξη ενός νέου καινοτόμου προϊόντος – ενός μίγματος βοτάνων σε κύβο, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον τομέα των λειτουργικών αφεψημάτων, κατακτώντας την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.
Το σπουδαίο αυτό βήμα αποδεικνύει περίτρανα ότι μια μικρή αλλά δυναμική ελληνική εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει προϊόντα υψηλής επιστημονικής τεκμηρίωσης και καινοτομίας, έτοιμα να διεκδικήσουν θέση στις διεθνείς αγορές.
Το νέο προϊόν της Myrovolos Organics είναι ένας κύβος αφεψήματος, αποτέλεσμα στενής συνεργασίας επιχειρηματικού και επιστημονικού δυναμικού. Δημιουργήθηκε μέσα από τη συνεργασία της εταιρείας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Τροφίμων.
Η Myrovolos Organics θα συνδυάσει τα βότανα της Χίου με άλλα τοπικά προϊόντα και μυρωδικά, όπως μανταρίνι, περγαμόντο, μαστίχα και τριαντάφυλλο, δημιουργώντας κύβους που, μόλις έρθουν σε επαφή με ζεστό νερό, διαλύονται και προσφέρουν υπέροχα, γευστικά, λαχταριστά και εξαιρετικά υγιεινά αφεψήματα. Πρόκειται για ένα προϊόν που μπορεί να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο, διατηρώντας όλα τα ωφέλιμα συστατικά και τη φυσική γεύση των βοτάνων, μέσα σε οικολογική και βιοδιασπώμενη συσκευασία.
Το νέο και σύγχρονο μηχάνημα λυοφιλίωσης που παρέλαβε η Myrovolos Organics εφαρμόζει μια ήπια μέθοδο ξήρανσης, η οποία περιλαμβάνει την κατάψυξη φρούτων, τροφίμων ή βοτάνων και στη συνέχεια την αφαίρεση του νερού μέσω εξάχνωσης – της μετατροπής δηλαδή του πάγου σε ατμό. Με τον τρόπο αυτό διατηρούνται στο ακέραιο η γεύση, το άρωμα, τα θρεπτικά συστατικά, η δομή και το χρώμα του αρχικού προϊόντος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται σημαντική παράταση της διάρκειας ζωής του.
Η παράδοση και τα εγκαίνια του μηχανήματος πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 12 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις της Myrovolos Organics στο Χαλκειός. Παρευρέθηκαν, τιμώντας την εταιρεία και το γεγονός, ο Γιάννης Σώζος από το τμήμα marketing της Νικολοπούλου Foods και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη, μαζί με τη Βανέσσα Αρχοντίδου και την Αγγέλα Πανταζή από τον οργανισμό A Woman Can Be, ως ένδειξη υποστήριξης, αναγνώρισης και εμπιστοσύνης στη δυναμική και την ευρηματικότητα της επιχείρησης.
Παρόντες ήταν επίσης συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύχτας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Παντελής Λεγάτος, η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χαλκειούς, καθώς και εκπρόσωπος της Mediterra από το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας, που συνέβαλε καθοριστικά στα πειραματικά στάδια ανάπτυξης του νέου προϊόντος.
Η Αργυρώ Κουτσουράδη, εμφανώς συγκινημένη, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που στήριξαν το σημαντικό αυτό πρωτοποριακό βήμα της Myrovolos Organics και ανακοίνωσε ότι στις αρχές του 2026 το νέο προϊόν θα κυκλοφορήσει τόσο στη χιακή όσο και στη διεθνή αγορά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «θα γοητεύσει και θα κατακτήσει όλους».
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.