2.2.2018 19:02

Στον αγώνα διεκδίκησης της μαρίνας Χίου ο καπ. Παναγιώτης Τσάκος

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΩΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Τρία επενδυτικά σχήματα δήλωσαν τελικά ενδιαφέρον καταθέτοντας και τον αντίστοιχο φάκελο στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου.

Λίγο μετά τις 17:00 της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού που αφορούσε στην υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία συνοδεύονταν και από τον αντίστοιχο φάκελο του κάθε επενδυτικού σχήματος.

Οι συμμετέχοντες

Όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του προ ημερών το Politischios.gr η προγραμματισμένη για εντός του Γενάρη πρώτη φάση του διαγωνισμού είχε πάρει αναβολή για τις 2 Φεβρουαρίου εξαιτίας του αυξημένου ενδιαφέροντος.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ οι δύο πρώτες εταιρείες που συμμετείχαν στην Α’ φάση, δηλαδή οι «ΚΑΣΟΣ Κτηματική και τουριστική και εμπορική Α.Ε.» καθώς και η «Pan Brothers Associates, INC.», είχαν έτοιμους τους φακέλους τους. Την τελευταία όμως στιγμή ζητήθηκε αναβολή εξαιτίας του ενδιαφέροντος του καπ. Παναγιώτη Τσάκου να δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό μαζί με άλλες εταιρείες που ειδικεύονται στη διαχείριση μαρίνων.

Έτσι ο διαγωνισμός πήρε παράταση για τις 2 Φεβρουαρίου όπου επιβεβαιώθηκε στην πράξη η συμμετοχή και του Ομίλου Τσάκου.

Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές του καπ. Παναγιώτη Τσάκου

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική η «Κάσος κτηματική» λειτουργεί ως ιδιοκτήτης/ διαχειριστής του ξενοδοχείου Alimounda Mare, ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων που βρίσκεται στο νησί της Καρπάθου.

Η Pan-Brothers Associates είναι μια επιχείρηση ομογενών στη Νέα Υόρκη που προσφέρει υπηρεσίες πλήρους ανάπτυξης ακινήτων, διαχείρισης και χρηματιστηριακών υπηρεσιών. Διαθέτει μια κάθετα ολοκληρωμένη δομή που χρησιμοποιεί μια εσωτερική ομάδα εμπειρογνωμόνων στον σχεδιασμό των κατασκευών, τη λιανική μίσθωση, τις πωλήσεις και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων.
Η Pan-Brothers Associates ιδρύθηκε το 1972 από τα τρία αδέλφια George, James και Peter Pantelides και ξεκίνησε με την αγορά κατοικιών και εμπορικών ακινήτων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με έμφαση στην προστιθέμενη αξία με την ανακαίνιση και τη μεγιστοποίηση των εσόδων. Διατηρώντας τις αρχικές επενδυτικές πρακτικές και το στυλ διοίκησης για τα τελευταία 42 χρόνια, η Pan-Brothers Associates αύξησε σταθερά το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο, ενσωματώνοντας τις εμπορικές, λιανικές και οικιστικές αναπτύξεις μεγάλης κλίμακας στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ , τη Φλόριντα, την Καλιφόρνια και το Οχάιο.

Με ποιους θα συνεργαστεί ο Όμιλος Τσάκου

Ουσιαστικά το σχήμα στο οποίο συμμετέχει ο όμιλος Τσάκου αποτελείται από την «Κλεοπάτρα Μαρίνα Α.Ε.» που λειτουργεί ως ιδιοκτήτης / διαχειριστής μιας από τις πιο σύγχρονες, ιδιωτικές μαρίνες της Ελλάδας στο Άκτιο, προσφέροντας αγκυροβόλια πρώτης κατηγορίας και υπηρεσίες σε πλοία και πλήρωμα όλο το χρόνο καθώς και από τον «Τουριστικό Λιμένα Πρέβεζας Α.Ε.» που παρέχει υπηρεσίες τουριστικών λιμανιών. Έχει αναλάβει από το 2011 με σύμβαση παραχώρησης τη διαχείριση της Μαρίνας της Πρέβεζας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, οι σύμβουλοι αξιοποίησης -αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος- θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ