Οικονομία

30/5/17 10:32

τελ. ενημ.: 30/5/17 16:45

Σε 6 μήνες «στο σφυρί» από το ΤΑΙΠΕΔ η μαρίνα Καστέλου

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ και βασικούς συντελεστές του εγχειρήματος δημοσιοποίησε ο Στ. Πιτσιόρλας

Σχεδιασμό περίπου 6 μηνών διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ για την έναρξη της διαδικασίας ανάδειξης προτιμητέου επενδυτή για την παραχώρησης της μαρίνας Χίου.

Το θέμα ανέδειξε ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, από το βήμα του 4ουPosidonia Sea Tourism, αναφέροντας ότι οι πρώτες μαρίνες που θα προκηρυχθούν είναι του Αλίμου, της Χίου, της Θεσ/νίκης και του Αργοστολίου, ενώ θα ακολουθήσει εκείνη της Πύλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, τους όρους και τις διαδικασίες δημοπράτησης έχει αναλάβει δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο εξέλιξης για όλες τις παραπάνω μαρίνες, όπου είναι προφανές πως οι περιπτώσεις Αλίμου και Θεσ/νικης βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο. Για την ακρίβεια, χρηματοπιστωτικός σύμβουλος του έργου είναι η εταιρία KANTOR, Τεχνικός Σύμβουλος του Έργου η εταιρία Marnetκαι δικηγόροι η εταιρία «Σφηκάκης και Συνεργάτες».

Για τις διαδικασίες και την εξέλιξή τους δεν γίνονται δημόσια γνωστές αρκετές πτυχές, ωστόσο προκαλεί εντύπωση η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπουργείου να θεωρεί την περίπτωση της μαρίνας της Χίου μία υπόθεση... με ενδιαφέρον, όταν η κατάσταση σε τοπικό επίπεδο μόνο για αισιοδοξία δεν προσφέρεται και φυσικά ουδεμία νέα προοπτική δεν έχει φανεί από το 2013.

Παράλληλα με τα παραπάνω ο κ. Πιτσιόρλαςδήλωσε ότι με γοργούς ρυθμούς προχωρούν και οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση των λιμένων, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί. 

 

Δείτε επίσης