3.10.2022 14:46

Πράσινο φως για 62 επενδυτικές προτάσεις στη Χίο ύψους 6 εκ. ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην πλειονότητά τους αφορούν νέα τουριστικά καταλύματα αλλά και εκσυγχρονισμό παλαιότερων

Έναν εξαιρετικά σημαντικό στόχο, αυτό της υπερδέσμευσης κονδυλίων μέσω του Leader Αλιείας, κατά 600% επιδίωξε και τελικά κατάφερε η ΕΤΑΧ, με αποτέλεσμα να εγκριθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις που φθάνουν σε αριθμό τις 62.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΤΑΧ Ιάκωβο Αμύγδαλο, ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 996.000 ευρώ για περίπου 90 προτάσεις σε όλο το νησί. 

“Από την πρώτη στιγμή μπήκαμε σε έναν αγώνα το να βρούμε περισσότερα χρήματα. Όντως κάποια στιγμή ήρθαν κάποια χρήματα και καλύψαμε μερικές ακόμα προτάσεις αλλά δεν ήτανε αρκετά γιατί ο συνολικός προϋπολογισμός που χρειαζόταν, για να περάσουν και να ενταχθούν όλες οι προτάσεις, έπρεπε να ανέβει από το 1 εκατομμύριο στα 6 εκατομμύρια ευρώ”, εξήγησε ο κ. Αμύγδαλος. 

Ο ίδιος απέδωσε το κατόρθωμα της ΕΤΑΧ σε έναν πραγματικό αγώνα υπαλλήλων και διοίκησης, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο την Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και πρώην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, όσο και τον Υπ. Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου για τη συνεισφορά τους αφού με τη βοήθειά τους, υπήρξαν συνομιλίες απευθείας με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ως προς το είδος των επενδύσεων ο κ. Αμύγδαλος ανέφερε ότι οι περισσότερες έχουν να κάνουν με τουριστικά καταλύματα είτε καινούργια είναι παλαιότερα που έπρεπε να εκσυγχρονιστούν.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ