7.6.2017 15:36

Πόλος έλξης για Λατινοαμερικανούς τουρίστες της Τουρκίας, η Χίος

Μπορεί η πλειοψηφία να θεωρεί και όχι άδικα τον τουρισμό από τα απέναντι τουρκικά παράλια ως επισφαλή, όμως τα στοιχεία του Τελωνείου της Χίου έρχονται να αποκαλύψουν μία σημαντική λεπτρομέρεια που κρύβεται πίσω από την αλήθεια των αριθμών.

Μία ματιά στις αφίξεις από την Τουρκία τον Μάιο, διαπιστώνει κανείς ότι εκτός της σταθερής ανόδου των Τούρκων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (5.894 τον Μάιο, 5.238 τον Απρίλιο), υπάρχει σημαντική αύξηση στο σύνολο των αφίξεων στο Τελωνείο αφού από 7.288 τον Απρίλιο, τον Μάιο ο συγκεκριμένος αριθμός έφθασε τις 8.735 άτομα.

Αιτία; Η απόφαση των Τούρκων πρακτόρων της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης να συμπεριλάβουν στα πακέτα των διακοπών και τη Χίο, αρχικά ως μέρος μονοήμερης εκδρομής με προοπτική όμως αυτή να μετατραπεί σε εκδρομή με 1 ή 2 διανυκτερεύσεις. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την είσοδο του Τελωνείου μόνο τον Μάιο πέρασαν περί τους 1.000 λατινοαμερικάνους ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος του χρόνο ο συγκεκριμένος αριθμός θα έχει υπερβεί τα 5.000 άτομα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ