2.7.2024 15:19

Καλή αρχή για τη μαστίχα στην Τουρκία με αφετηρία τη Σμύρνη (Video)

Με κάθε επισημότητα και παρουσία κόσμου, πολιτικών παραγόντων της Σμύρνης αλλά και δημοσιογράφων, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Ιουλίου 2024, τα επίσημα εγκαίνια του καταστήματος λιανικής της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στη Σμύρνη.

Το κατάστημα, που φέρει την επωνυμία "Mastiha Damla Sakiz", αποτελεί μια σημαντική επένδυση που περιλαμβάνει κατάστημα λιανικής, γραφεία και αποθήκες μαστίχας. Το έργο αυτό υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, της θυγατρικής της εταιρείας Mediterra, καθώς και Τούρκου επιχειρηματία.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν τρεις δήμαρχοι από την περιοχή της Σμύρνης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, ο Δήμαρχος Χίου Γιάννης Μαλαφής, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.

Ο Γιάννης Μανδάλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Mediterra, αναφέρθηκε στη σημασία του νέου καταστήματος και τη συμβολή του στην ενίσχυση της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Βρίσκομαι στο σπίτι της Μαστίχας στη Σμύρνη. Αυτή η επένδυση ξεκίνησε το 2016 και σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα. Είναι μια πρωτοβουλία που προάγει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε​​​​.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, Γιώργος Τούμπος, τόνισε τη σημασία της φιλίας των δύο λαών και την προσφορά της μαστίχας στην τουρκική αγορά. «Η φιλία των λαών Ελλάδας και Τουρκίας προσφέρει επιχειρηματικές ευκαιρίες. Είμαστε περήφανοι για αυτό το βήμα που βοηθάει τη μαστίχα να εισχωρήσει ακόμα περισσότερο στην τουρκική αγορά», ανέφερε​​​​.

Τέλος ο Ηλίας Σμυρνιούδης, επισήμανε τη σημασία της τουρκικής αγοράς για τη μαστίχα. «Η Τουρκία είναι μια σημαντική αγορά για εμάς. Με μικρά αλλά σταθερά βήματα, ελπίζουμε να την εξελίξουμε και να απολαύσουμε τα οφέλη της συνεργασίας», δήλωσε​​.

Ο Παντελής Βρουλής, αντιπεριφερειάρχης Χίου, επαίνεσε την πρωτοβουλία και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της φιλίας και του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών. «Αυτό το άνοιγμα ανεβάζει τη δυναμικότητα του εμπορίου και ενισχύει τη φιλική σχέση μεταξύ των λαών μας. Η περιφέρεια στηρίζει αυτές τις κινήσεις που προάγουν την ανάπτυξη», ανέφερε​​.

Η έναρξη λειτουργίας του καταστήματος "Mastiha Damla Sakiz" στη Σμύρνη σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της μαστίχας στην τουρκική αγορά και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της επιτυχημένης συνεργασίας των δύο λαών, προσφέροντας νέες επιχειρηματικές και πολιτιστικές ευκαιρίες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ