2.3.2021 15:26

Εργατικό Κέντρο: Πλασματικά τα ποσοστά ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο

Ενώ τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που αφορούν τα ποσοστά ανεργίας δείχνουν την Κρήτη στην πρώτη θέση, την Ρόδο στην δεύτερη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου στην τρίτη για τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Κ. Λίνα δεν αναδεικνύουν την πραγματικότητα.

Το Βόρειο Αιγαίο, για τον μήνα Ιανουάριο κατατάσσεται στις τρεις πρωταθλήτριες περιφέρειες στην ετήσια ανεργία, συγκριτικά δηλαδή με τον Ιανουάριο του 2020. Πρώτη περιφέρεια της χώρας σε αύξηση αριθμού ανέργων είναι η Κρήτη με ποσοστό 8,61%, ακολουθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με ποσοστό 7,65% και τρίτη η Περιφέρεια των νησιών μας  με ποσοστό 3,46%.

Οι υγειονομικές συνθήκες οδήγησαν πλήθος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού να αναστείλουν την λειτουργία τους. Έτσι πολλοί εργαζόμενοι βρέθηκαν άνεργοι λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία.

Ωστόσο  σταθερά υψηλά είναι τα ποσοστά ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο καθώς μετρά συνολικά 18.016 ανέργους.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου χαρακτήρισε το νούμερο «τρομακτικό» ενώ σύμφωνα με τον ίδιο το ποσοστό των εργαζομένων που ανήκουν στον τομέα της ημι- απασχόλησης είναι μεγάλο.

«Υπάρχουν εργαζόμενοι που εργάζονται δύο ώρες την εβδομάδα ενώ άλλοι εργάζονται τέσσερις ώρες. Ελάχιστοι είναι οι εργαζόμενοι του πλήρους ωραρίου» δήλωσε, χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας ότι έχουν αυξηθεί και οι μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι δεν εργάζονται πάνω από έναν χρόνο.

Συνολικά περίπου 9.000 είναι οι νέοι άνεργοι στο Βόρειο Αιγαίο. Τα αριθμητικά δεδομένα για τον κ. Λίνα παραμένουν πλασματικά και δεν αντικατοπτρίζουν την βαθιά κρίση που βιώνουν οι πολίτες των νησιών.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ